Пищен и завладяващ коледен концерт изнесе Общинският духов оркестър на Ловеч в препълнения салон на Драматичния театър вечерта на 21 декември. В изявата взе участието и брас бендът „Еликсир“ и мажоретни състави.

Официални гости на концерта бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметът Венцислав Христов и Станислав Почекански, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

В близо двучасовата програма бяха включени  над 20 изпълнения, сред които песни от мюзикъла „Ла ла ленд“, коледни танци, изпълнения на вокална група „Пееща дъга“, на солистите Илина Рогашка, Дочо Дренски и Силвия Маринова.

По време на концерта Станислав Почекански връчи и няколко  отличия. По повод половин вековния юбилей на Общинския духов оркестър бе връчено най-високото отличие на съюза  – Кристално огърлие. Отличието получи концертмайсторът Христо Бъжев.

На диригента Тотко Рогашки бе връчена „Златна лира“  заради високите постижения и по повод 30- годишния юбилей на Младежкия духов оркестър в Ловеч. Маестро Рогашки благодари с топли думи на Станислав Почекански, на ръководството на общината, на родителите на участниците в концерта. „Сбъдна се една моя мечта – да събера двата оркестъра заедно“, сподели развълнуваният диригент.

Солистът-тромпетист Георги Агатов също бе отличен със „Златна лира“ за високите си постижения в музиката. Изявата бе заснета от екип на ТВ „Европа“, като репортажът ще бъде излъчен на 30 и 31 декември.

3 коментара

  1. “Мажоретките, изцяло американски продукт, изнесен по целия свят. Разпознаваме ги по заобленостите им, по техните движения, по акробатичните им танци или по късите роклички и помпоните. Обичани от едни и недолюбвани от други, те се превърнаха в символ на терена на NBA.”- Wikipedia.
    Мажоретки в театъра е изцяло български принос.
    Panem et circenses! – Хляб и зрелища!

    1. А стига си мрънкала Да не са ти били покана да ходиш!!!

    2. Не съм:)
      Личните нападки на “ти” не са аргумент за доказване на обратното.

Comments are closed.