money2302141Show me the money

Павлин Иванов

Разбирам, че разбирането на разбирачите в голямата бяла сграда на площад „Екзрах Йосиф I” в Ловеч е, че трябва да се раздава и обещава на калпак, за се спечели нов мандат! Ясно ми е, че другарите друг начин за „убеждаване“ не знаят! Show me the money, казваше героят на Куба Гудинг Джуниър в „Джери Магуайър“.

Но пичовете в Община Ловеч започват да се оливат яко!

Първо, по идея на един сенсей с плаваща политическа ориентация, главният пич хвърля щедро обещание, че ще дава по 10 000 лв. за медал на всеки успял спортист. Това се случва на нарочна фотосесия, в която пичът е облякъл снежнобяло кимоно и тръшка специално за снимката изявен спортист!

Второ, пичът плаща наляво и надясно стипендии! Лично! С грижа за „бъдещето“ на Ловеч!

Става кръстник и финансира издръжката на ягуара „Алонсо“, нищо, че после неговият приятел Денко отстреля животното и в духа на традицията се снима за спомен с животинката.

Сега четем, че раздаването продължава – читалищата ще получат допълнително средства, говори се, че хандбалистите усетили момента, също подхвърлят идеи за финансиране ..

Тенденцията, мисля, че е ясна!

Show me the money!

Сега! Лошо няма да се обещава на едро и на всички, както главния пич прави на всеки едни избори. Човещинка е, както се казва да поставиш „вярващите“ на пързалката, но да припомня:

Хората в Гозница и Продимчец още чакат обещаните пари за кварталите, селата все още чакат парите си от продажба на имоти и земеделска земя..

Улиците са си все така надупчени от кратери, Бабаковец и Заводските все така тънат в лай .., извинявайте, в мизерия ..

А парите ги отпуска ЕДИНСТВЕНО и само – Общински съвет, а не големия Пич!

Следите ми мисълта, нали?

 

Щото и аз си я следя, мисълта де и мисля да се кандидатирам за кмет! Не виждам нищо сложно:

  1. Ще доведа Бил Гейтс да направим с него до Лисец един IT център Микрософт за 2 милиарда долара
  2. Оня, от Фейсбук, също каза, че ще дойде. Искал да мести всичките си сървъри в Слатина. Много го кефело моето село и имало потенциал за растеж и просперитет!
  3. Тоя от Гугъл, малкия, ми сподели, че отдавна мечтае да превърнем Лисец в най-голямата зелена инвестиция във Вселената, а реално има и кинти! Яко!
  4. От „Скудерия Ферари“ искат да се преименуват на „Баховица скудето“ и искат да платят 324 милиона евра! Тва, ако не е инвестиция, баси!
  5. Тук идва големият удар! Донълд Тръмп и оная Клинтън, местят НАСА и Кейп Канаверал къде .. в Радювене естествено! Колко ще изръсят за това, а? 389 милиарда долара, чиста пара!
  6. Путин мъчли, но Меркел и китаеца, твърдо застават зад мен! Вижте снимките! Няма да ви лъжа я! Така че, първият ми мандат е в кърпа вързан!

Искам да се обърна към Пича, с главно П: Начи, нали четеш, какво пиша? За какво иде реч виждаш! Ша та замяргам с долари и евро от тук до Тутракан и обратно!

Умната, че да не се гледаме после през оградата!

4 коментара

  1. Е как? Нали сме град на славното 3-то място в страната по усвояване на европейски кинти, дори София не е взела колкото Ловешка община, така че оня кмета що да не раздава предизборно навред?! То нали това ще ни е за следващите 4 години ако пак го изберат. От останалите милиони, които са наливани от ЕС в Ловеч години наред така и така не сме видели резултати равни и на половината от уж усвоените пари…

  2. Е как? Нали сме град на славното 3-то място в страната по усвояване на европейски кинти, дори София не е взела колкото Ловешка община, така че оня кмета що да не раздава предизборно навред?! То нали това ще ни е за следващите 4 години ако пак го изберат. От останалите милиони, които са наливани от ЕС в Ловеч години наред така и така не сме видели резултати равни и на половината от уж усвоените пари…

Comments are closed.