Към днешна дата – 27 октомври, пет частни фирми вдигнаха запорирани средства по сметките на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч в размер на 300 000 лв. Благодарност Съветът на директорите на лечебното заведение изразява на „Медекс” ООД, Медицинска техника Инженеринг, „Аквахим” АД, „Мастър Пик” и „Контакт Медикъл”, които за пореден път проявяват своята обществена и социална отговорност към хората от региона – работещите в болницата и пациенти.

Към момента „Кардиолайф”, независимо от декларираното устно уверение, не са вдигнали наложения от тях запор, който изцяло ще изчерпи изработения финансов ресурс от лекарите през октомври и ще доведе до невъзможност за изплащане на възнагражденията на персонала в обещаните срокове, обясни Даниела Коларова, председател на Съвета на директорите.

Ръководството на болницата е твърдо решено да намери изход от ситуацията с изплащане на заплатите на лекарите и медицинския екип на лечебното заведение, но това ще отнеме още малко  време. Ако запорираните средства бъдат освободени, както е обещано в проведена среща преди дни, това ще стане веднага, а не със закъснение, поясни още Коларова. Тя подчерта, че за обществената отговорност, която ще проявят от „Кардиолайф”, ръководството на болницата е предложило решение за финализиране на финансовите им взаимоотношения.

Към момента в МБАЛ – Ловеч са изплатени забавените заплати за юни и 40 % от юли,  като изработените средства за октомври, са достатъчни да покрият заплатите за юли и август.

Ръководството на болницата вярва, че здравият разум ще надделее над емоциите и  „Кардиолайф” ще изпълни поетите договорености и освободи сметките от запор. Защото е важно ловчалии да подкрепят ловчалии и хората от областта да не се превръщат в залог на лични амбиции.

 

 

 

Ръководството на МБАЛ – Ловеч

 

1 коментар

Comments are closed.