napuchilishta1205141Над 16 000 подкрепят проекта на НАП „Влез в час с данъците”

Радосвета Коева НАП

През учебната 2015/16 г. пет лектори от офиса на НАП в град Ловеч проведоха 39 часа сред учениците от 8 училища в областта – гр.Ловеч, гр.Тетевен, гр.Луковит и гр.Троян. По време на новото издание на кампанията през учебната 2016/17 г., с цел обхващане на  по-голяма част от учащите се, ловешките лекторите  ще влязат в нови три училища от областния град.

В цялата страна общо 100 служители на НАП проведоха над 3000 учебни часа в средните общообразователни училища на тема „данъци” в рамките на образователния проект на Агенцията, който стартира през 2013 г. Данъчните лектори се срещнаха с 50 000 ученици, за да им разяснят данъците и осигуровките. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН, наречена „Влез в час с данъците”.

В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията, за да се справи със „сивата икономика”. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери.

Феновете на кампанията във Фейсбук вече надхвърлят 16 000 (www.facebook/vlezvchas). Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Панайот е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.

2 коментара

  1. Ужас, почнаха да промиват мозъците и на децата. НАП не се опитва да се справи със сивата икономика, а просто с икономиката.

  2. Много добра инициатива, Очакваме следващата да е посещение на фирми, които ще инвестират в Ловеч и търсят млади специалисти, които да осигуряват. Иначе от кой ще събирате данъци за иначе така образователните инициативи.

Comments are closed.