navodnenie507137Павлин Иванов

Пропадналият мост на река Осъм, едночасовият дъжд, наводненият център и края на работния ден предизвикаха транспортен хаос тази вечер в Ловеч. Почти целият бул. „България“ беше изпълнен с бавно движещи се автомобили. По малките улички вливащите се в булеварда нервни шофьори бибипкаха заради непривичните за Ловеч задръствания.

За капак, участъкът около ОББ отново се наводни от прииждащите от по-високите места потоци вода, а езеро, както обикновено имаше и на колелото до бензиностанцията на „Литекс“.

Хубавото на малкият град е, че всяко чудо е за около 15 мин. После всички забравяме. Лошото е, че забравяме допуснатите грешки в транспортната схема на града, недомислиците … и така до следващият път.

8 коментара

  1. От години дъвчем тия шахти. Хората в Германия мрежи са сложили под шахтите да събират листата..А у Ловеч явно няма воля от Управниците Ни да решат този проблем. Не че е сложен, просто си имаме едни управницииии.. Ум да ни зайде..Е сега ще видите какво ще стане с новия проект за ” Червен бряг”. Шахтите гарантирам, че няма да станат повече и проблема с оттичащата се вода от квартала ще си остане. Ама кой да ти мисли за шахти. Важното е да се мисли за преградна стена против шума от и без това рядко преминаващите влакове..

  2. И да си бъбрим все тая! Не знам какво ще е решението, но мисля че с черни балони и викане, лозунги и все…., няма да стане 🙂
    Има и друго решение, но …. не вярвам някога да стане!

  3. ВиК е партийна поилка :). Затова нито гербери, нито бесепари общински съветници не си мърдат пръста, за да защитят интересите поне на своите избиратели. Да не говорим за да разнищят някоя от многомилионните далавери там…

  4. “шахтите не са почистени и не поемат вода. На кмета ли е работа това или на ВиК-то?”

    debelaka. териториите за обществено ползване се почистват по договор сключен от кмета с изпълнител по обществена поръчка. Задължение на кмета е да контролира изпълнението на този договор. Боклуците, които задръстват шахтите не са в следствие дейността на ВиК, а в следствие на непочистването на улиците от този на който кмета му плаща за чистенето и в следствие на неупражнения своевременно контрол от кмета.

    Всички знаем, че ВиК е търговско дружество с не малко общинско участие в него / а не партийна хранилка – каквото и да означава това/ и ако не му е работа на кмета да е информиран за работата на това дружество и да взема адекватни мерки по отношение за това, то следва ли това да е работа на debelaka да тича напред назад и да върши работата на кмета.

  5. Кметът тогава за какво ни е, щом трябва сами да тичаме по фирмите, за да си свършат работа?

  6. Debelaka, остави Хо Ши Мин Чо… И аз попаднах в тази лудница и забелязах едно – шахтите не са почистени и не поемат вода. На кмета ли е работа това или на ВиК-то? Май-май на последните… Всички знаем какво е ВиК – партийна хранилка и последен предпенсионен пристан за неудачници и халгъзници. Плащаме си като царе и за пречистване на водата (което сами знаем доколко се случва), и такса “дъждовна вода” (на база квадратура на покрив и количество валежи, ако не ме лъже паметта)… Да плащаш за нещо, което не получаваш си е жива измама, кражба. Как би се почувствал някой от ВиК ако влезе в магазина да си напазарува хранителни продукти, протегне да плати парите, да му ги вземат, а продуктите да не му ги дадат??? Ще писне, нали ???

  7. Около хотел “Ловеч” се образуват големи локви и при слаб дъждец. Остана участък, който не само не бе ремонтиран заедно с останалата част от централната артерия на града, но е отдавна пропаднал след един от кърпежите. Та явно Мин чо и мин човци не минават пеш по тротоарите там, за да видят докъде хвърчи водата от локвите при преминаването на автомобили през тях.
    За мостовете – набелязал съм си една тополка, поникнала и растяща на пешеходния мост във Вароша. Корените и рушат конструкцията му. Аз ще хвърлям по едно око как се развиват нещата с растението, още повече, че наша съгражданка вече е информирала един високопоставен общински мин чо за ситуацията.

Comments are closed.