Г-жа Петра Ферхер гостува в Ловеч по повод провеждане на обучение за болногледачи на хора с деменции. Срещата ще се проведе в приемната зала на Община Ловеч в Барокови къщи от 15.30 до 16.30 ч. на 17 март, петък. Поканени са граждани, заинтересовани от проблематиката, както и всички от сектора за социални грижи на възрастни хора.

Такъв вид обучение се провежда за пръв път в България мероприятие и имаме честа това да се случи точно в нашия град.

Петра Ферхер идва по покана на Галя Баева, председател на УС на неправителствената организация „Сдружение за приложна индивидуална психология.

Обучението за полагане на подходящи грижи към възрастни хора с деменция ще се проведе на 18, 19 ми 20 март (събота, неделя и поноделник) в конферентната зала на хотел „Лиани“ в Ловеч.

До момента има 13 записани участника, който ще получат сертификат.

Болните от Алцхаймер и други видове деменции се нуждаят от много специфичен подход. Затова в развитите страни са се наложили множество добри практики в това отношение. В България проблемът е изцяло подценен, въпреки непрекъснато нарастващият брой на засегнатите. Това се обяснява с огромния недостиг на средства в социалната сфера и непосилната ситуация за семействата на болните остава нерешен проблем.

Проектът се финансира с решение на Обществения борд на „Телъс Интернешънъл Европа“ и ще се осъществи от 16 до 21 март с подкрепата на община Ловеч.