lovechmaping1105131Павлин Иванов

Чудих се как да напиша дописка за вчерашният протест, защото едни ще кажат, че 30 човека са малко, други, че сме идиоти, трети, че не разбират кой сме и защо протестираме, четвърти, че са видели лица от миналото ползващите се с лошо име (бел.р. – бяхме пуснали фейсконтрола в отпуска), и които дискредитират каузата. Обяснението на всичко това е кауза пердута. Ако в последният месец не сте усетили нищо, ако не ви е боднало нещо в сърцето и душата, ако не сте се почувствали омърсени, няма как да ви обясня защо протестираме. Мисля, че не е и нужно, защото ще си загубим взаимно времето по един безмислен начин, при условие, че е горещо и е по-добре да се пие бира в Булагро с други граждани.

Вчера в центъра на Ловеч бяхме около 30 човека, в понеделник около 100-на, ако цифрата е важна, мога да преброя абсолютно точно и да ви информирам, при това поименно. Все пак не сме в София, тук се брои лесно.

lovechmaping1105132Бяхме заявили шествие пред местните власти и полицията, като се надявахме, че ще дойдат повече хора. Е, не дойдоха. Но това не значи, че аз и хората, с които заедно изразяваме позицията си по отношение случващото се в страната през последният месец, ще се откажем от разбиранията си. Те са си наши.

Вчера започнахме и подписка, която сме адресирали до г-н Михайл Миков – Председател на 42-то Народно събрание, до г-н Пламен Орешарски – Министър председател на Република България, до г-н Сергей Станишев – Председател на БСП и до г-н Лютви Местан – Председател на ДПС.

В придружителното писмо към нея се казва, че “с действията си през последните три седмици, правителството на г-н Орешарски показа, че не е в състояние да защити икономическите интереси и гражданските свободи на българските граждани и се поставя в зависимост и услуга на олигархическите кръгове.

lovechmaping1105135Нашето доверие към правителството е изчерпано и искаме незабавна оставка на г-н Пламен Орешарски!”

Ако желаете да я подкрепите, до петък може да се подпишете в нея.

Та, няма драматични новини. Нито нещо хипер важно. Просто шепа хора, мислещи вероятно по сходен начин, се обединихме около разбиране си, че случващото се България през последните седмици е недопустимо.

И тъй като не се притесняваме да изразим свободно мнението си, без да се притесняваме от това да не се изложим пред чужденците и гражданите на Ловеч, свиркаме, скандираме и носим плакати.

Вчера, на по-голямата част от малките плакатчета пишеше „Платен агент“, „Тук се плаща на протестиращите“, „Малък платен провокатор“ и др. Искаме да бъдем честни и да укажем ясно на обществото в Ловеч, което не предполага, че някой може да мисли със собствената си глава, че протеста ни е ПЛАТЕН и то много сериозно. Чудихме се с какви камиони да си извозим парите в Кипър, макар че, там казват вече не било сигурно.

Ако за Ловеч това, че малка група хора изразяват мнението си на улицата, а другата, огромна част не разбират и не споделят е новина, значи съм написал дописка за вчерашното събитие.

Много бих искал априори интелигентните хора – учители, лекари, хора на изкуството, граждански организации, служители да са почувствали същото, което ни изведе на улицата, но .. предполагам друг път, когато се разхлади.

Днес в 18.30 часа продължаваме.

10 коментара

  1. Airis, за тези листчета ли питаш???

  2. Умишлено ли не се споменава за другите малки плакатчета? Или целта е да се наблегне на политическите искания.
    Аз, както и много други трезвомислещи люде не сме излезли за да дадем властта на ДСП,БСП, Герб, Атака или която и да е партия. Ние не сме излезли защото сме много доволни от някоя партия, че да я пуснем отново да краде на воля и да досъсипва страната.
    Не смятам, че е редно да се протестира пред партийни централи. Не смятам, че е редно да се насажда раздор между съмишленици /хората, които са еднакво потърпевши от системата/. Не смятам, че на този етап който и да дойде на власт ще съумее да срине олигархичният модел на управление.
    Не смятам, че е добра идеята мафията в парламента да пише нов изборен кодекс и да си го приеме. Не смятам, че проблемът е в партиите и четворните коалиции, а в системата.
    Народът не изисква оставката на Орешарски, а смяна на системата.

  3. Временна подкрепа за правителството поискал премиера Орешарски. Протестиращите са се съгласили, дори са уточнили и времето до 18.30 часа

  4. Renegat, тук не се обиждаме. на това място никой никого не обвинява и не се опитва да манипулира. Тук идваме, защото сме потресени и отвратени от извратеността и цинизма на новата Тройна коалиция. Как да приемем, че социалистите- възродители, в съглашение с националсоциалистите от Атака, прегърнати с мафиотската етномафия ДПС могат да управляват легитимно, като практически няма такъв вот на българските граждани на последните общи избори? Който има останало поне малко достойнство, не може да изтърпи това перфидно издевателство над достойнството на българския народ. Тази пасмина забрави, че произхожда от този народ и отдавна вече не го чува.

  5. Renegat, тук не се обиждаме. на това място никой никого не обвинява и не се опитва да манипулира. Тук идваме, защото сме потресени и отвратени от извратеността и цинизма на новата Тройна коалиция. Как да приемем, че социалистите- възродители, в съглашение с националсоциалистите от Атака, прегърнати с мафиотската етномафия ДПС могат да управляват легитимно, като практически няма такъв вот на българските граждани на последните общи избори? Който има останало поне малко достойнство, не може да изтърпи това перфидно издевателство над достойнството на българския народ. Тази пасмина забрави, че произхожда от този народ и отдавна вече не го чува.

  6. павлинчо,а колко работни места закри герб??????твоята партия!!!!маи 200 000?и този човек с очилата,маи лепепеше плакати за герб?и тои мина през сдс,герб!смешни сте!!!казах ти за каквото и да е трябва да имаш сърце!а не да чакаш да ти каже баръмова какво да правиш!!!!

  7. Вчера и днес се провеждат заседания на постоянните комисии при Общински съвет. Какви пък толкова важни въпроси ще решават тези комисии, за да се налага местната общност да има информация за това?

    Ами първо се приема от общински съвет една нова наредба, с приемането на която общинската администрация ще събаря незаконни строежи на територията на общината. Друга важна точка е изменение на наредбата за принудително изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи на територията на общината.Трета важна точка е изменение на Бюджет 2013 като се прави промяна на предназначението на средствата предвидени в капиталова програма за 2013г.

    И ако всичко казано до тук става въпрос за нещо „маловажно” и безинтересно, като говоренето за закони,алинеи и бюджети, то предложение от д-р Константин Попов – общински съветник относно актуализиране на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с имоти общинска собственост и по-конкретно за предоставяне на съоръжение за ползване от граждани за масова спортна дейност в частност Закрита спортна зала-Ловеч засяга пряко всички деца, младежи и граждани, които имат желание да спортуват на закрито в единствената спортна зала на общината.

    Към този момент за да спортуват всички които желаят / дори и учениците от едно училище в Ловеч, които нямат изграден физкултурен салон/ многат да сторят това срещу заплащане на една изключително висока цена на час, чиито размер е незаконосъобразно определен.

    Преди 6-7 месеца друг общински съветник отново направи предложение за намаление размера на тази висока цена, но общинските съветници го отсвириха с мотива, че този въпрос ще се разглежда някой друг път. Няма да Ви губя времето с разискванията по тази точка разглеждана вчера от постоянната комисия по бюджет и финанси, която трябваше да се произнесе по предложението, само ще отбележа, че становището, което гласува и прие тази комисия е : Отлага разглеждането на предложението за някое от следващите заседанията на комисията, а дано ама надали.

    А до тогава всеки, който иска да спортува в тази общинска спортна зала ще трябва да заплаща много солена цена определена незаконно от общинарите за да има удоволствието да спортува в зала, която на практика е на всички нас, а не на кмета или общинските съветници, които “тупат топката” и не решават проблема създаден от самите тях.

    п.п. на вниманието на лично засегнатите от по-горе написаното от мен: За да съхраня добрия тон съм се постарал да напиша всичко това с изключително добронамерен и благ тон и ако това не им се нарави, то аз мога във всеки един момент, когато те пожелаят да цитирам точно, членове, алинеи и закони, които според мен са нарушени по този казус, а също така и имената и длъжностите на всички онези, които са ги нарушили.

Comments are closed.