police2301131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 09.06.2013г. в 20.20часа в РУП-Луковит е получен сигнал, че на кръстовището на ул.”Младост” и ул.”Св. Св. Кирил и Методий” в с.Карлуково, след кратко спречкаване на лична основа е възникнал масов бой между роми и българи.

В РУП-Луковит незабавно е сформирана оперативна група, организирани са заградителни мероприятия, като по този начин е предотвратено разрастването на конфликта.

Всички участници и очевидци на масовия бой са установени, а организаторите и подбудители са задържани с полицейска мярка «задържане за 24 часа» в сградата на РУП.

При сбиването е счупено задното стъкло на л.а.”БМВ”, собственост на 22-годишна жена от селото. При сбиването са пострадали: Н.Л.-55 годишен /с фрактура на лакътна става и охлузни рани по главата/, Л.Л.-23 годишен /с разкъсна рана на главата/, Ж.Б.-41 годишен /с прободна рана в областта на десния бицепс и множество ожулвания по гръдния кош/, С.Б.-18 годишен /с контузия на главата и множество наранявания от удари с тъп предмет в областта на гръдния кош/, Д.Г.-27 годишен /с контузни рани по главата и гръдния кош/.

Всички са от с.Карлуково, като част от пострадалите са настанени в болница за лечение. Задържани за инцидента към момента са двама мъже. По случая в РУП-Луковит е образувано досъдебно производство и са предприети необходимите мерки за недопускане разрастване  и ескалиране на напрежението в селото.