police1103141Районна прокуратура – Тетевен е внесла в съда обвинителен акт срещу петима мъже, извършили побой и нанесли телесни повреди на трима.

Обвинението срещу Румен М. А. е за това, че на 01март 2015 г. в с.Градежница, Ловешка област, за периода от 02,00 ч. до 02,30 ч., умишлено и по хулигански подбуди, причинил лека телесна повреда на Левен Ч.

Румен М. А. е обвиняем и за това, че заедно с Ивайло И. /при условията на опасен рецидив/ на 01.03.2015 г. в с.Глогово, Ловешка област, около 03,00 ч., на ул. „Хр. Ботев”, в съучастие, умишлено причинили средни телесни повреди на Владислав Б., изразяваща се в разкъсно-контузна рана и счупване на черепните кости, довела до временно разстройство на здравето опасно за живота и счупване на долната челюст.

Останалите трима обвиняеми – Румен С. А., Асен С. и Симо А. са обвинени за това, че по същото време и място, в съучастие, умишлено и по хулигански подбуди, причинили лека телесна повреда на Фидана А., изразяваща се в множество рани и масивни кръвоизливи почти по цялото тяло.

Пострадалите Левен Ч. и Владимир Б. и техни познати решили да отидат на дискотека в с.Галата, като тръгнали с лекия автомобил на Емил Ч. Преминавайки през с.Градежница били изпреварени от лек автомобил „Опел Тигра“, който препречил пътя им е ги принудил да спрат. От опела слезли трима мъже. Тогава пътуващите във форда побягнали в различни посоки, за да се скрият, като останал само Левент Ч. В този момент пристигнал с джип и Румен А. който нанесъл побой на Левент Ч. с тръба, която носел.

Около 03,00 часа, другият пострадал – Владимир Б. и Ю. Ч. стигнал в с. Глогово, до жилището си на ул. “Хр. Ботев“ № 49. В този момент от към с.Градежница пристигнали няколко коли. От тях слезли обвиняемите, като започнали да хвърлят камъни, след което се отправили към пострадалите и нанесли побой на Владимир Б. и на майка му – Фидана А.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.