slaviani19071313Албена Йонева

За поредна година жителите на село Славяни доказаха,че имат желание за игра, веселие и игри. Старт в игрите даде баба Мими, която имаше “тежката” задача да познае своето внуче от наобиколилите я малчугани. След което на старта застанаха най-смелите участници в щафетите. Тя беше за най-ловките и бързи участници. Те трябваше да премерят сили в играта”краче в краче”, да пренесат топка с дървена лъжица  и да „преборят” обръча. Аплодирани от приятели и близки състезателите показаха различни техники на предвижване.  

Градусът на настроението се повиши и игрите достигнаха своя апогей. Започнаха обичаните и чакани танцувални игри. Тази година се оказа,че момчетата успяха да надиграят момичетата в ръченицата.   Вълната на настроението се покачи с игрите „Рибар и рибка”. Завидни умения показаха двадесетина велосипедисти. Но тук по-добри се оказаха момичетата. Най-бърза беше Борислава, последвана от Нина и Бистра.

slaviani1907137Докато най-малките показваха своя певчевски талант на импровизираната сцена, каките и батковците  имаха възможност да премерят наблюдателност и сръчност в състезанието по редене на пъзели .  А други да покажат майсторство във въртенето на няколко обръча. Отново атракция за всички беше рисуването на “муцунки”. Както всеки четвъртък, доброволците от библиотеката нарисуваха лицата на десетки деца. Малчуганите търпеливо се редяха на опашка и изчакваха своя ред. В забавленията се включиха и техните родители, като помагаха в рисуването на муцунки и украсяването на фигурки  от солено тесто. Можеше да се видят красиво изработени и оцветени животинчета – охлюв, костенурка или  сърчица и много цветя. Доброто музикално оформление помогна на публиката да не скучае, а да танцува

Празникът завърши със снимка за спомен. Всички участници се подкрепиха с плодове, сладки и сокове предоставени от любезните домакини.

Организаторите изказват своята благодарност   Бориславка Тодорова, на доброволците към читалище “Христо Ботев-1930” и на всички, които се включиха в празника на “Забавно лято 5”.

На 25 юли доброволците ще бъдат в град Угърчин.