С голям плакат „На добър час!“ ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч на 15 май изпрати своя випуск 2019 г. Събитието събра в двора на училището всички ученици, учители, гости и родители. Последен училищен звънец и плиснато менче с вода даде старт на тържествената церемония, огласяна от традиционното броене на висок глас от 1 до 12. Церемонията включваше още ритуал по посрещане и сбогуване с училищното знаме, поздравителни слова, награждавания и музикални поздрави. По традиция на финала прозвуча песента от филма „Вчера“ на Иван Андонов, която е неофициален химн на Езиковата гимназия.

Пръв поздрави абитуриентите директорът Радослав Хитов, който припомни че следващата година ще е последната, в която ще се учи на две смени, защото предстои строеж на ново крило на сградата.

„Искам да имате високо самочувствие, защото завършвате едно от най-хубавите училища в страната“, обърна се кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. В своето поздравление кметът изтъкна още: „Една от поуките на всяко обучение е следната – ако не можем да правим малките неща правилно, никога няма да направим правилно и големите неща. Дребните неща също са важни. Така както са важни щастието, любовта, успехът. Които ви ги пожелавам! На добър час!“. Думите на кмета бяха изпратени с продължителни аплодисменти.

Класната ръководителка на 12. Ж клас Петя Ангелова от името на всички преподаватели пожела на абитуриентите да бъдат здрави, смели, отговорни и добри хора. От името на всички приятели на випуск 2019 бяха думите на Вяра Стоянова от 11. А клас, а Християна Манева от 12. А клас разкри как се чувстват дванайсетокласниците на прага своята зрелост. Отец Михаил Ковачев предаде на учениците поздравите на Ловчанския митрополит Гавриил и поръси строя със светена вода.

Седем паралелки със 176 ученици напуснаха днес прага на любимото училище, на 17 юни те ще получат и своите дипломи.

5 коментара

  1. Успех и късмет мили деца! Попътен вятър! Най-добрите-никога не го забравяйте!!!!

    1. В Ловеч има и други ПГ, където учат “мили деца”, г-жо Федерчева, които също днес завършват гимназиалното си обучение. Явно за тях обаче по-подходящо ще да е пожеланието: Брулени хълмове!, защото не са от “най-добрите” и не им прилича да се надяват и да се радват на попътен вятър?! 🙁

Comments are closed.