doirenci310161Певческата група „Богдан Крачунов” към читалище „Просвета-1906г.”в село Дойренци, община Ловеч, спечели поредната важна награда от фестивала в с.Реселец, област Плевен.

На 02.10.2016 г. групата спечели сребърен медал за достойно представяне на Шестия национален фестивал „Христо Ковачев 2016 „ в Реселец. Наградата е придружена с почетна грамота и диплом, съобщи секретарят на читалището Славка Тодорова.

Откриването на традиционния Национален песенен фестивал „Христо Ковачев“ стана на 01.10. 2016 г.  Фолклорният празник се организира от местното читалище „Тодор Попов-1924“ и кметството, с подкрепата на Община Червен бряг.

Във фестивала се включват певчески групи, хорове и индивидуални изпълнители на автентичен и обработен фолклор към сдружения, народни читалища, пенсионерски клубове и училища, като няма възрастови ограничения за участниците.

doirenci310162 Празникът се провежда в памет на знаменития музикален педагог, радетел за издирване на българската народна и хорова песен  Христо Ковачев. Бележитият диригент посвети живота си за съхраняване и разпространяване на песенните бисери от нашия фолклор.