Известният певец Веселин Маринов изпълни знаковите си песни (като „За теб, Българио“) на тържество по повод празника на село Стефаново, община Ловеч, което се проведе на 23 септември в двора на местната църква. Обичаният изпълнител откликна на поканата на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и подари един концерт на емблематичното Старо Стефаново – архитектурно-историческият резерват в селото. Местните жители, както и много гости и приятели, се събраха в този ден, на който по традиция се готви курбан и се прави водосвет.
Празникът събра млади и стари – най-малкият участник бе под 4 години, а най-възрастният – на 94 години, съобщи кметският наместник Иван Джуров. Той изрази надеждата, че младите хора ще продължат усилията за запазване на резервата в този вид без меркантилни залитания.
В поздравлението си кметът на Ловеч Корнелия Маринова каза: „Днес съм тук в един ден, изпълнен със събития в Ловеч. Вашият празник е част от тази богата програма в общината. Пожелавам Ви да носите този дух в сърцата, да сте все така горди българи, да крепим традициите, за да вървим напред и нагоре.“
Кметът Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес на Иван Джуров, в който се казва: „Искам да честитя празника на всички Вас, жителите на селото, които с общи усилия поддържате жив възрожденския дух, който прави Старо Стефаново дивно и привлекателно кътче за отдих и туризъм.“
По време на посещението си Корнелия Маринова запали свещ в църквата, срещна се и говори с много хора, изслуша концерта.
Двудневните тържества в Старо Стефаново бяха изпълнени с изяви – изложба, сергии с местни продукти, скари и всякакви деликатеси. Организирана бе и премиера на новия български филм „Охлюви“, заснет в селото. Това е екранизация на сценарий на неотдавна напусналия ни Красимир Крумов- Грец (1955 – 2015), режисиран от неговата състудентка Албена Пунева.

 

 

 

3 коментара

  1. Знаме не виждаме по снимките, кметичке? Свършиха ли се вече?!?

Comments are closed.