lovchanci2412151Тази Коледа е различна! Тази Коледа е добра, защото младите ловчалии мислят, чувстват, усещат! Благодарим ви!

Младите мъже и жени от Патриотична организация „Ловчанци“ зарадваха в домовете им 32 наши възрастни съграждани, живеещи в крайна бедност.

Ето какво написа те, по повод своята инициатива:
„Днес изпълнихме нашата благотворителна акция “Подари Коледа на пенсионер в нужда”. Чрез нея успяхме да дарим малко радост и топлина в домовете на 27 наши възрастни съграждани, живеещи в крайна бедност. Припомняме, че пакетите са общо 32, като утре ще раздадем останалото на 5 допълнителни адреса, които добавяме в нашия постоянен списък с възрастни хора в нужда.

lovchanci2412152Това бе един успешен, но и много поучителен, за всички нас, ден. Честно казано останахме с доста смесени чувства. Изпитвахме удовлетворение от доброто дело, което извършваме, но същевременно положението, в което се намират голяма част от тези хора, дълбоко ни натъжи. Взехме си необходимите поуки.

Някои от въпросните баби и дядовци ни помнеха от миналата година, спомниха си с неудобство как сме ги изненадали, поради което не са успели да ни поканят да влезем за почерпка. С други обменихме и телефони за контакт, за да можем да им помагаме винаги, когато имат нужда. И повярвайте, те се нуждаят от това, а и го заслужават!

С тези, с които не обменихме връзка си обещахме да се видим веднага след празниците и да осъществим това. Така започва и нашата целогодишна кампания към възрастните хора на град Ловеч.

lovchanci2412156Ето и финансовата равносметка:
Към обявеният, вчера, бюджет от 2110лв, 30лв купони, 100кг захар + 24 бутилки олио, днес прибавихме още 90лв, както и по пакет ябълки за всеки. Останаха ни точно 1042лв, което ще бъде нашата основа за започването на желаната целогодишна кампания.

Още веднъж благодарим на всички наши приятели, познати, сподвижници и симпатизанти от Ловеч, страната и чужбина, които се включиха в реализирането на тази идея.
Благодарим и на всички доброволци, които се включиха в купуването, пакетажа и раздаването на продуктите!

Следва продължение…
Весели празници на всички!“

 

 

 

 

5 коментара

  1. Много се радвам, че има такива хора, които се сещат и за възрастните. Обикновено за децата по това време на годината е насочена благотворителността. Възрастните хора са не по- малко беззащитни и нуждаещи се. Браво на тези млади хора. Това , което правят наистина е благодетел

Comments are closed.