lovechobshtina103121Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Ловеч за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Доставка на компютри и офис техника за нуждите на община Ловеч“.

По жалбата на „Дартек4 ООД проучването установи, че техническите оферти на класираните на първо, второ и четвърто място участници – „Перун ККБ“ ЕООД, гр. Благоевград, „Випимекс“ ООД, гр. Плевен, и „Стантек“ ЕООД, гр. София, не отговарят на изискванията на възложителя, тъй като са предложили техника с параметри, различни от изискванията на документацията. В тази връзка оценителната комисия е следвало да отстрани кандидатите от процедурата, вместо да ги допуска до класиране.

Относно офертата на „Стемо“ ООД събраните доказателства по преписката не показват категорично дали класираният на 3-то място участник отговаря на предварително обявените условия. КЗК намира, че помощният орган следва да поиска допълнителни разяснения и доказателства от участника, за да установи дали техническата оферта на „Стемо“ ООД отговаря на изискванията на възложителя.

КЗК връща процедурата за възлагане на обществената поръчка от етап разглеждане на документите в Плик № 3 съобразно мотивите, изложени в решението.

1 коментар

  1. Где легко найти страннику приют
    Где наверняка помнят и ждут
    День за днем то теряя, то путая след
    Я иду в этот город, которого нет

    Там для меня горит очаг
    Как вечный знак, забытых истин
    Мне до него последний шаг
    И этот шаг длинее жизни

    Кто ответит мне что судьбой дано
    Пусть об этом знать не суждено
    Может быть за порогом растраченных лет
    Я найду город которого нет

    Там для меня горит очаг
    Как вечный знак, забытых истин
    Мне до него последний шаг
    И этот шаг длинее жизни

    https://www.youtube.com/watch?v=lw9Pc57ji5g

Comments are closed.