parvaprojekcialovech2804164Подарък – плакет  на Община Ловеч връчи снощи кметът Корнелия Маринова на новооткритото кино „Космос“ , което вече работи в нашия град. Зад инициативата стоят трима млади хора, дръзнали да открия кинозала след над 15-годишна липса на такава.

С вашата реализирана идея дейно се включвате във възраждането на културата на нашия град, отбеляза кметът  Корнелия Маринова.

В тържеството взе участие  и областният управител Ирина Митева, която също поздрави инициативата.  Тук бяха още заместник-областният управител  Георги Терзиев, заместник-кметовете Венцислав Христов и инж. Ивелина Радевска, много граждани и гости.

parvaprojekcialovech28041614Инициативата за киносалона е на състудентите Павел Павлов, Ивайло Коцев и Цветомир Матев, като последният е от Ловеч. Те са завършили кинорежисура в Благоевград, имат практика в производството на клипове и късометражни филми, сега ще се пробват в киноразпространението. Цветомир Матев не пропусна да благодари за съдействието на Областна администрация, която е техен наемодател, както и на Община Ловеч за подкрепата.

Кръстник на киното и официален гост на събитието беше първият български космонавт Георги Иванов, който пристигна със съпругата си Лидия специално за събитието. Той видя интересна връзка между откриването на киното и този месец, тъй като през април ставали най-много излитания в космоса.

parvaprojekcialovech28041624На сцената се качиха и младите актьори Елена Телбис и Георги Гоцин, които участват в прожектирания на откриването нов български филм „Каръци”.

Кино „Космос“ се намира в голямата зала на дом „Преслав“, която е ремонтирана и предлага всички удобства, характерни за съвременния кинопоказ. От днес започват редовни прожекции, дневната програма е от шест заглавия, има и детски филми в ранните часове на деня.

 

8 коментара

  1. Затънали сред удобствата на големия град, дори и не се сещаме колко много може да липсва едно кино….. Не знаех, че в Плевен няма такова ……. т.е. нямало е….. Но бях пряк свидетел как това в Горна (Оряховица) затваря врати и се превръща в най-нескопосания търговски обект, който съм виждала някога! Да им е честито на ловчалии!!!

  2. Тия трима младежи са достоен пример как трябва да се работи за постигане на “видими резултати”.Дано наистина примерът им да “зарази” и някой от присъствалите на събитието /вих снимките/!

Comments are closed.