На 27 февруари служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч съвместно с полицаи от РУ Ловеч при проведена специализирана полицейска операция са иззели общо 67 чифта спортни обувки, имитация на световни марки. Маратонките са били разположени на търговска маса, в района на Кооперативен пазар –Ловеч, наета от 40-годишен мъж от с. Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство.

През вчерашния ден служители на РУ Луковит и ЗЖУ-Плевен са провели полицейска операция,  в хода на която са обходени 12 населени места на територията на община Луковит, проверени са 119 лица и  75 МПС. Установени са 17 нарушения, за които са съставени 3 акта и 6 глоби с фиш по ЗДВП, 7 акта по ЗБЛД и 1 акт по КЗ.

 

Служители на РУ Угърчин на 27 февруари са провели полицейска операция по широкообхватния метод, при която са извършили проверка на 19 МПС и 21 лица, съставили са 2 акта по ЗДВП  и 2 акта по ЗБЛД и са връчили 4 ел. фиша.

На 27 февруари за времето от 22.00 ч. до 00.00 ч. служители на РУ Ловеч са извършили проверка на 10 питиейни и увеселителни заведения на територията на града, като не са установени нарушения.

 В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 25-годишен жител на града, който на 27 февруари около 15.20 ч. е установен да управлява мотоциклет в Луковит след употреба на наркотични вещества.