praznik106142Реновираното вътрешно отворено дворно пространство на Младежкия дом още от първия ден се превърна в сцена за детски таланти. На откриването му днес деца от ловешките училища пяха, рецитираха, демонстрираха театрални заложби.
Ремонтът на двора, който е и прекрасно място за отмора и игри, е извършен от служители на БД „Комунални дейности“ в община Ловеч. Монтирани са пейки, подменена е вратата, изградена е мини сцена с предпазен парапет, ремонтирана и обезопасена е терасата, поставено е парково осветление, стегната е къщичката за игри. Отделно общинското дружество „Еко“ оформи прекрасни тревни и цветни площи в дворното пространство.

Реновираният атриум на Младежкия дом бе открит с детския празник „Весели щурчета“, организиран от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“. Заедно с родителите и учителите на таланта на ловешките деца станаха подвластни още председателят на общинския съвет Тихол Тихолов и зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков. Водещата Юлиана Близнакова прочете поздравителен адрес от кмета Минчо Казанджиев. В него той поздравява децата на Ловеч с Международния ден на детето 1 юни и им пожелава да не губят детското си очарование, да останат весели и слънчеви деца, искрени, обичливи и щастливи.
Утре навръх Деня на детето честванията продължават с празник с карнавално шествие, организиран от Регионалната библиотека, Народно читалище „Зорница – 2010“ и Ловчанското читалище. Шествието ще тръгне в 10 ч. от площад „Тодор Кирков“, а началото на детския празник е от 10.30 ч. в Градската градина.