19-годишен младеж от гр.Ботевград е задържан в РУ Ябланица след като на 01 март около 12.40ч. управлявания от него лек автомобил е спрян за проверка и при последвалото претърсване на превозното средство, в кутия от цигари  е открито полиетиленово пликчето със суха зелена тревиста маса-канабис. В кутията полицаите са открили и топче с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест е дало положителен резултат на наркотичното вещество  “кетамин”. По случая е образувано досъдебно производство, а ботевградчанинът е задържан за срок от 24 часа.

На 02.03.2019 г. около 13.40. на третокласен път 607 в района на с. Велчево, лек автомобил «Фолксваген» управляван от 67-годишен мъж от с. Борима  е навлязъл  в  насрещна лента за движение и е блъснал челно движещия се там «Нисан». В резултат на сблъсъка е пострадал водачът на «Фолксваген»-а, който е откаран за лечение в болнично заведение с фрактура и множество наранявания. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 04 март около 07.00 часа в с .Батулци, лек автомобил «Ситроен» управляван от 52-годишен мъж от селото при движение посока с. Дъбравата е загубил контрол над управлението и се е блъснал в еластична мантинела, която се е скъсала и автомобилът е паднал в  крайпътно дере. Водачът е прегледан в болница, където е установено, че е с повърхностни наранявания, а пробата му за алкохол е отчела 0,94 промила.

 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като на 02 март около 14.00 ч. 47-годишен мъж от Плевен е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч.

Още едно досъдебно производство е образувано през почивните дни в РУ Ловеч след като на 03 март 23-годишен мъж е установен в близост до с. Малиново да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,33 промила. Водачът е задържан в РУ Ловеч.

 

52-годишна жена от с. Батулци е задържана в РУ Ябланица за управление на превозно средство  след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,35 промила. Жената е установена да шофира лек автомобил в селото на 03 март около 00.15 ч.   По случая е образувано бързо производство.