Миналата седмица бе подписан акт 16 на още една жилищна сграда в Тетевен – блок „Иван Туйков“, която бе обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Документът удостоверява, че строежът е изпълнен в срок, законосъобразно и в съответствие с всички изисквания и технически спецификации. Това е поредната – 4-та сграда с акт 16, като през следващия месец (май) предстои да започнат строително-монтажни дейности по още 4 кооперации – това са блоковете: „Обединение“, „Сава Младенов“, 144, вх. “Д” и 144, вх. “Е” и “Ж”.

Документът бе подписан от Държавна приемателна комисия в състав: председател: инж. Койчо Койчев – старши инспектор в РОНСК Ловеч и членове: д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, Благой Съйнов – управител на Сдружението на Собствениците „Иван Туйков“, инж. Петя Язова – строителен надзор, инж. Николай Христов – началник на РСПБЗН – Тетевен, Христо Колев – инспектор в отдел ДЗК, Дирекция ОЗ, Драгомир Кавалски – зам.-областен управител на област Ловеч и Владимир Стоилков – строител и проектант.

По сградата са извършени следните мерки за реализация на програмата за енергийна ефективност: Пълно топлоизолиране на всички външни стени, вкл. подовете на остъклените тераси; Подменена е дограмата на сградата; Извършен е цялостен ремонт на покрива; Възстановени са дефектирали участъци от стоманобетонната конструкция на сградата; Монтирани са нови осветителни тела в общите части на сградата и др.

 

1 коментар

  1. Браво на тетевенци. А при нас в Ловеч дума не се отваря за санирането. Уж на 10.04 щяха да се отварят офертите на фирмите, но уви няма никаква информация.

Comments are closed.