obs3105131Билетът за атракционното влакче 2 лв. Това ще стане факт, ако общинският съвет приеме Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

Билетът за атракционното влакче, което се очаква да тръгне около Цветница, ще струва 2 лв. Това ще е факт, ако общинският съвет приеме Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч. Предложение за това внася кметът Минчо Казанджиев.

     Според предлагания проект цената на билета за групови посещения на граждани е 1,50 лв, пак толкова за деца над 3-годишна възраст, ученици, студенти и пенсионери, ако те се огранизират групово, цената пада на един лев. 4 лв ще струва пакетният билет за семейство с деца от 3- до 18-годишна възраст.

     Атракционното влакче в Ловеч е доставено в изпълнение на проекта „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в община Ловеч“, в чийто финансов анализ приходите от закупеното и доставено влакче се определят въз основа на капацитет, средна цена и брой пътувания. Предвижда се влакчето да почне да генерира приходи в годината след изпълнението на проекта. Общият капацитет е 20 места. Прогнозата е, че средногодишно влакчето ще извършва по 550 пътувания, като приходът, реализиран през първата година, ще е 22 хил. лв.

     Предложението за Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч ще бъде обсъдено на заседанията на постоянните комисии по бюджет и финанси, по правно-нормативни въпроси, по икономическа политика и евроинтеграция и по образование, култура, младежта и децата утре и в сряда.

9 коментара

  1. Къде ви е стратегията за развитие на туризма в Ловеч? Защо през почивните дни и малкото дръзнали да посетят града се взират в затворените т.н. паметници на културата, обекти от Националната обиколка за любители на българската история и музеи? Защо няма реклама на региона иначе така привлекателен с природа и места за почивка? Пак от зад напред сте я подкарали, защото е по-лесно да се вземат едни пари за едно нещо пък какъв ще е резултата ще му мислим после. Това да не ви е градски транспорт! Хубава идея, но ялова на този етап от действията ви. А има програми, с които може да ангажирате младите и те сами са гидове на връстници от други градове и така показвайки им Ловеч да учат история.

  2. Да да… и един мармот завива шоколада в станиол!

  3. А бе как не ви е срам!!! Какъв туризъм ще развивате като сте зарязали всички къщи- така наречените паметници на културата? Как може всеки втори дувар да е от къща, в която е кипяла революционна дейност и всичко е изоставено да тъне в разруха??? Срам ме е от вас!! Влакче ще пускат! Сбъркана е тая община!

  4. и влакчето къде ще минава? През разбития център, който има вид на претърпял бомбардировка ли?

Comments are closed.