ohrana2805141Назначените 150 човека от Област Ловеч по Национала програма „Сигурност“ преминаха инструктаж. Обучителната процедура бе проведена по общини и включваше указания за работа на охранителите, в разясняване на техните правомощия и отговорности.

Лицата, които ще изпълняват длъжността „Пазач – сътрудник по опазване на обществения ред“, ще отговарят за осигуряването на обществения ред в рисковите населени места от областта. Очертаните правомощия на охранителите, според длъжностната им характеристика са взаимодействие с органите на МВР и кметовете и кметски наместници по места и сътрудниците са длъжни да сигнализират при риск от престъпление и настъпване на бедствия, аварии, катастрофи и други ситуации, застрашаващи населението.

Пазачите на общественото спокойствие и ред са задължени да пазят информацията, станала им достояние в изпълнение на тяхната работа. Забранено е използването на сила и задържането на лица, извършили престъпление, става ясно още от инструктажа на МВР. При възникване на необходимост охранителите са задължени да подпомагат възрастните хора, тези с увреждане и по-специални нужди. Контролът за изпълнение на дейността служителите е възложена на областния управител.

Както е известно, Националната програма „Сигурност“ е проект на Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи. Наетите лица ще работят по 8 часа на ден при 5 дневна работна седмица, получавайки минималната работна заплата за срок от осем месеца.

 

 

3 коментара

  1. Без да съм назначаван и инструктирам най-сериозно информирам кмет и отговорни другари, че на Баш Бунар големи клони падат от прилична височина на алеята и застрашават здравето на хората там. Между 21 и 22 часа тази вечер почти цялата пътека бе затрупана. В Сиктивкар водката и мезетата може и да са на ниво, но в Ловеч има и работа за вършене, Кмете.

  2. А кой ще пази и сигнализира извън 5-дневната работна седмица??

  3. поредните чиновници

Comments are closed.