nikiforov2603131Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 5500 ученици на възраст от 9 до 14 години се състезаваха в 236 училища в страната през седмицата от 18 до 23 март 2013 г. Това съобщиха от ОУ „Христо Никифоров” за “Ловеч днес”
Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Ивайло Тутеков от VІІ А клас се класира на първо място в училищния кръг на Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 21.03.2013г. в ОУ „Христо Никифоров”,гр.Ловеч. Ивайло Тутеков спелува правилно думата movie, а  Христо Калчев VІ А клас се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април в град Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 11 май в хотел Хилтън в София.

1 коментар

Comments are closed.