nikiforov905141 Днес щафетите започват с един час по-рано от предварително обявения

Снимка: Маргарита Атанасова

В четвъртък в Спортна зала – Ловеч, се състоя детското състезание „Бързи, смели, сръчни” – първото от поредицата състезания от 48-ия детски спортен празник „Пламъчета сини” за ученици от І до ІV клас, който е част от спортната програма за празника на град Ловеч. В състезанието участваха отбори от три ловешки училища – ОУ „Васил Левски”,СОУ „Тодор Кирков”, ОУ „Христо Никифоров”. Първото място с 45 точки завоюваха учениците от ОУ „Христо Никифоров”. Медалите на първенците връчи инж. Пламен Петков – заместник-кмет на Община Ловеч. Съответно на ІІ-ро и ІІІ-то място с еднакъв брой точки – по 38, се класираха отборите на СОУ „Тодор Кирков” и ОУ „Васил Левски”. Разликата между втория и третия е в повечето първи позиции в различните игри и по-прецизното изпълнение на различните игрови елементи.

Вчера от 14 ч. в Спортната зала и игрищата около нея се провежда Спартакиадата „Пламъчета сини“, която включва състезания по лека атлетика, футбол и народна топка. Участват отбори от 10 училища, в т. ч. и от други общини на областта.

Днес предстои провеждането на две щафети – „Пламъчета сини” (за ученици I-IV клас) от 9 ч. и „Ловеч 2014” (за ученици V-VІІІ и ІХ-ХІІ клас) от 9.30 ч., а награждаването на участниците в двете щафети е предвидено за 10 ч. В щафетите са заявили участие 9 ловешки училища с по няколко отбора в различните възрастови групи. Провеждането на щафетите и награждаването са насрочени с един час по-рано от предварително обявеното по програма поради обективни причини.

2 коментара

  1. А къде е момчето с име Павел от училище “В. Левски”, което е спечелило 12 медала?

  2. Браво на хлапетата,но не разбирам какво общо има тук и проекта по Успех? Или с един куршум два заека. Защо не се кажат и резултатите от спартакиадата, народната топка и футбола?

Comments are closed.