От 18 ч. на 5 април, е затворен за преминаване на всички моторни превозни средства Камен мост в землището на с. Бели Осъм. Мостовото съоръжение е на републикански път II – 35.

На 20 март директорът на Областно пътно управление – Ловеч, инж. Георги Грозданов е уведомил областния управител инж. Пенка Николова и Агенция Пътна инфраструктура, че има признаци за настъпване на деформации на моста. Веднага той е поставен под постоянно наблюдение. Предприети са незабавно спешни мерки за осигуряване на средства и започване на ремонтни дейности след проектиране на инженерното съоръжение.

Днес е констатирана поява на допълнителни деформации, които според специалистите вече са опасни и за да се гарантира безопасността на преминаващите, и след уведомяване на АПИ и Областен управител със съдействието на МВР мостът е затворен за движение.

Вследствие на навременно предприетите от Областно пътно управление и Областен управител действия в рамките на месеца ще започнат ремонтните работи. Пътуващите трябва да използват обходен маршрут.

1 коментар

Comments are closed.