lovechobshtina103121Със заповед от днес на кмета на Ловеч Корнелия Маринова от утре, 1 декември, вече ще се прилага приетата на 20 ноември т. г. от общинския съвет Наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Ловеч. С нея се уреждат редът и начинът за определянето на местните такси и цени на услуги и права и тяхното администриране на територията на община в съответствие със Закона за местните данъци и такси.

Според Наредбата на територията на община Ловеч се събират местни такси за битови отпадъци, за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади и улични платна, за ползване на детски ясли и градини, специализирани инситуции за предоставяне на социални услуги и социални услуги, предоставяни в общността, детска кухня, лагери и общежития, за технически услуги, за административни услуги, за откупуване на гробни места, за притежаване на куче, други местни такси, определи със закон. За всички услуги и права, предоставяни от общината, с изключение на изброените, се събират приходи по цени, определени от общинския съвет. Не се определят цени и събират приходи за общински услуги, предоставени за всеобщо ползване.

Копие от заповедта, нарежда кметът, да се връчи на зам.-кметовете на общината, секретаря, директорите на дирекции, началниците на отдели, кметове на кметства и кметски наместници, на звената, извършващи услуги и събиращи приходи по реда на Наредбата, за сведение и изпълнение и на председателя на общинския съвет за сведение.

1 коментар

  1. Това е хубаво.Надявам се искренно да се предприемат мерки и за по -доброто им събиране.Винаги съм бил изряден данъкоплатец и чинно съм си плащал данъците в първите дни от новата година.Това е мое гражданско задължение,което ми дава право да изисквам от местната власт.Не мога да приема ,че можеш да пушиш по 3 кутии цигари на ден,а нямаш пари да си платиш 25 лв данък на апартамента

Comments are closed.