От понеделник, 12 юни, започва обрушване на скални масиви над ул.„Мадара“ и ул.“Хисарска“ в Ловеч. По повод постъпилите сигнали на граждани за опасни скални масиви над тези две улици, Община Ловеч предприема акция в периода 12.06.2017 г. до 14.06.2017 г. включително, в часовете от 08:30 до 16:00. В този времеви пояс ще работи специализирана група алпинисти, която ще извърши принудително събаряне на дестабилизираните и опасни скални късове.

Заради акцията Община Ловеч взема необходимите мерки за обезопасяване на района под скалните масиви по време на обрушването. С оглед безопасността на живущите в района в посочените часови интервали за дните 12.06.2017 г., 13.06.2017 г. и 14.06.2017 г. временно ще бъде ограничено движението на МПС и пешеходци по улиците „Мадара“ и „Хисарска“, в отсечката от кръстовището на двете улици откъм паметника „Васил Левски“ до парк „Стратеш“.

МПС и пешеходци ще бъдат пропускани периодично.

Извършването на описаните дейности е неотложно и необходимо с оглед осигуряване безопасността на живущите под тези скални масиви и недопускане на инциденти. Община Ловеч приканва гражданите да ограничат движението си в откритите части на своите имотите, а при възникнала необходимост това следва да бъде извършвано с повишено внимание.

Община Ловеч предварително се извинява за причиненото неудобство.