Церемонията по награждаването от Национален конкурс за детска рисунка „Не на войната по пътищата” се състоя на 19.11.2017 г. в гр. Симеоновград.  Конкурсът е посветен на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените Нации от 2005 г., всяка трета неделя на м. ноември е обявена за „Световен ден на възпоменание на жертвите”. Целта е да се намалят смъртните случаи при пътни произшествия и пътищата да станат по-безопасни за всички нас.

Сдружение с нестопанска цел „Стоп на войната по пътищата” – гр. Казанлък, родителите на загиналите на връх Великден 2011 г. в гр. Симеоновград шест деца и Община Симеоновград са организатори на Националния конкурс за детска рисунка „Не на войната по пътищата”.

Елена Петкова на 9 г. от Детски АРТ – клуб „Гея” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Ловеч бе оценена от компетентното жури на първо  място и получи грамота и  предметна награда – велосипед. С поощрения бяха отличени още 4 деца от клуб „Гея”.

От Национален конкурс за детска рисунка „Да уловиш мига” – гр. Русе, децата от Детски АРТ – клуб „Гея” при ЦПЛР – ОДК, гр. Ловеч извоюваха следните награди:

  • специална награда – Камелия Николова/13 г., VII кл./
  • II – ро място – Белослава Панчелеева/10 г., V кл./
  • II – ро място – Гергана Тодорова/11 г., V кл./