litex512131PFC Litex

Литекс изигра поредния си силен домакински двубой и би заслужено и безапелационно  Черноморец с 3-1 в студената декемврийска вечер. Оранжевите направиха много силно първо полувреме , когато албанците Ваюши и Джазула асистираха за 2 гола  на Джордан  и той даде солиден аванс за своите. Нападателят има вече на сметката си 10 попадения от началото на сезона. Бургазлии намалиха след почивката, но Джазула сложи точка на спора с попадение от дузпа. Победата позволи на ловчалии да скъсят разликата с лидера Лудогорец, който направи реми 1-1 с Черно море вкъщи и вече води само с 4 точки в класирането.

Литекс  бързо откри резултата още в 6-та минута. Тогава Ваюши намери Джордан в зоната на малкия пенал, колумбиецът се освободи от бранителя и откри отблизо резултата. Секунди преди това нападателят изпусна да се разпише, но Дашев спаси. Стражът се прояви добре и в 13-та минута, когато изби удар от малък ъгъл на Джазула. После и Славчев излезе на позиция за стрелба след отлично двойно подаване с Джордан, но би над гредата.

В 38-та минута Уилмар Джордан хладнокръвно вкара за 2-0. Основна заслуга за попадението беше на Джазула, който го изведе с перфектен пас и таранът не сбърка.В самия край на полувремето Цветков опита с воле от границата на наказателното поле да изненада Дашев, но топката профуча покрай лявата греда.

Гостите продължиха да играят открито и в 57-та минута  застрашиха за първи път вратата на Александров чрез Манзоро , който стреля покрай вратата. В 66-та минута обаче бургазлии стигнаха и до гол, дело на Пехливанов след корнер, който отблизо засече топката . Веднага след това резервата на ловчанлии Миро Манолов можеше веднага да покачи, но Дашев спаси удара от упор с глава на нападателя.

Литекс се активизира и заслужено стигна до нов гол.В 76-та минута с безпощаден шут Джазула реализира отсъдената дузпа и направи 3-1.Нарушението бе срещу Манолов, който бе повален непозволено от Гамаков в пенала. За грубия си фаул играчът на Черноморец получи червен картон. До края на мача оранжевите опитаха още няколко удара от дистанция, но стражът Дашев бе на мястото си и не допусна нови голове.

 

Литекс – Черноморец  3 – 1

 1-0  Джордан (6)

2-0  Джордан (38)

2-1  Пехливанов (66)

3-1 Джазула (76)-дузпа

20-ти кръг, Градски стадион Ловеч, 150 зрители, Гл.съдия:Георги Давидов

Ж.к: За Литекс: Цветанов, За Черноморец: Гамаков, Чк:Гамаков

Литекс: Евг.Александров, Стр.Попов, Ил.Миланов, Недялков, Славчев (83-Руменов), Ал.Цветков, Джазула, Ваюши, Джордан (66-Манолов), Цветанов (77-Златинов)

Ст.треньор: Златомир Загорчич

Черноморец: Дашев, Филипов, Т.Траянов, Пехливанов, Манзоро, В.Траянов(84-М.Ангелов), Гамаков, Баламанджи (68-Павлов), Маркиньо, Амари, Чико

Ст.треньор: Димитър Димитров

1 коментар

  1. Е, не беше чак толкова студено, за да се гледа отстрани. Но на пързалката момчетата доста се затрудниха да играят футбол. Часът не бе добре избран за провеждане на срещата, във вчерашния прекрасен слънчев ден един мач от 14 часа щеше да е при доста по-човешки условия. Не всичко е телевизия на този свят, още по-малко трябва да страдаме заради помийната яма ТВ7.

Comments are closed.