bankaizdanki3003151Павлин Иванов

Георги Памуков ни изпрати тези снимки. Мястото е старата банка, непосредствено до училище „Васил Левски“. А случката .. засега се разминава без поражения за деца и възрастни. Засега!

Рушаща се мазилка пада от десетина метра върху тротоара, по който всеки ден минават стотици деца. От подобна височина, не е необходимо парчето мазилка да е с размерите на астероид за да причини болка някому. Не е нужно и някой да си търси белята за да се нареди сред пострадалите.

Просто типично по ловешки, многобройните общински служби дори нямат идея какви са проблемите на ловчалии, защото никога не са до тях. Липсата на контрол е основната причина за трагичното състояние на нашият град.

Старата банка е частна собственост. От нея пада мазилка. Под нея минават деца. Червена лампичка да светва? Не, разбира се!

bankaizdanki3003155Ще дам още един крещящ пример за липсата на какъвто и да е контрол, само на 10 метра от проблемната сграда. Толкова желаният от Община Ловеч имот, в който се помещаваше хранилището на историческия музей, докато … тавана се срути и сградата стана негодна за ползване.

Всеки, който минава по многомилионният булевард в центъра на Ловеч вижда разрушенията. Но тези, които трябва да се погрижат за безопасността на гражданите са заети винаги с нещо друго.

Общото между двете сгради е, че се намират на оживени места, че никой не държи те да са безопасни, че са в Ловеч ..