На 12.06.2017г. около 11.10ч. в РУ Луковит е получен сигнал за 73-годишен мъж от града, който е открит удавен в кладенец към двора на къщата му. Незабавно към адреса е изпратен полицейски екип и е извършен оглед на мястото на инцидента и на трупа, като не са открити следи от насилие.  В къщата на видно място са намерени завещание, дебитна карта и парична сума. Трупът е изпратен за аутопсия , а по случая е образувано досъдебно производство.

Полицаи от РУ Троян са спрели за проверка  мотопед  “Ямаха”, управляван от криминално проявения Р.А.-32 годишен от с.Бистра, обл.Силистра. Установено е, че лицето не  притежава СУМПС и мотопеда не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи от РУ Ябланица са установили две момчета от града,  на 11 и 12 години, които в нощта на 11 срещу 12 юни на 12.06.2017 год. са изкъртили и отнели част от електрическата инсталация на нефункциониращо кафене в гр.Ябланица. При проведени беседи пред инспектор от Детска педагогическа стая децата са направили самопризнания и са предали доброволно чест от отнетите вещи.

В РУ Троян е образувано бързо производство срещу 21-годишен мъж от града, който е установен да управлява лек автомобил «Мерцедес» с изтекли временни регистрационни табели.