По случай 180-та годишнина от рождението на Васил Левски и 135 години от създаване на Първи окръжен революционен комитет в Българско, на 15 юли в Голям извор тържествено бе открит площад с името на Апостола на свободата – Васил Левски. В официалната церемония по прерязването на лентата участваха: кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, кметът на Голям извор – Илиян Маринов и зам.-областният управител на Ловеч – Илиян Тодоров. На събитието присъстваха още кметът на Община Ловеч – Корнелия Маринова, зам.-кметът на Община Тетевен – Тони Стоев, кметовете на с. Черни Вит, Дивчовото и Джурово, началникът на Районното управление – Тетевен, подп. доц. д-р инж. Милен Атанасов – преподавател в НВУ „Васил Левски“, жители и гости на село Голям извор и др.

„На 18 юли ще отбележим 180 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев. Ще отбележим 180 год. от безсмъртието на един велик българин, който е оставил своя незабравим отпечатък върху българската история“, каза в своето слово към присъстващите д-р Мадлена Бояджиева. Тя добави още, че личността на Васил Левски е възприета като най-ярката и най-откроена сред българските революционери, а  за българите той е национален герой и идеолог.

Д-р Бояджиева припомни, че името на Апостола носят един град, шест села, една община, квартали, площади и улици, като днес още един площад ще засияе с безсмъртното име на Дякона. „Това е голяма чест, но и голяма отговорност, защото името на Левски задължава, защото името на Левски е символ на безгранична обич към род и Родина!“, завърши кметът на Тетевен.

Програмата по случай честванията продължи с откриването на паметна плоча на Доко Съйков Маевски – сподвижник на Васил Левски, след което събитията се пренесоха пред къщата-музей “Васил Левски”, където приветствия отправиха кметовете на Ловеч и Голям извор. Сценарият включваше още изпълнения на песни, стихотворения и рецитали в памет на Апостола, а вниманието на присъстващите привлече и живата картина от съдебния процес срещу Левски, която бе пресъздадена от читалищата на Тетевен и Голям извор. Накрая бяха поднесени венци и цветя пред барелефа на Дякона, последвани от празнична заря.

Организатор на програмата по случай честванията е кметство с. Голям извор, с подкрепата и съдействието на кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и Министерството на културата.