police2204131Образувано е досъдебно производство за това, че на 17.08.2016 год. около 20:30 часа в с. Български извор, паркинг Роденец, е отнета от паркиран товарен автомобил  черна чанта със сумата от 3,645лв в нея, собственост на фирма  от гр. Сандански.

Извършен е оглед на товарният автомобил и е иззет патронника на предната лява врата.

Образувано е досъдебно производство за това, че за времето от 15.00ч. на 15.08.2016г. до 12.00ч. на 17.08.2016г. от частен имот, находящ се в с. Славяни, обл. Ловеч, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот (разбиване ключалка на лек автомобил и разбиване метални решетки на прозорец на приземна стая от къща), са отнети чужди движими вещи: акумулатор, медни съдове и комплект звездогаечни ключове.

Извършени са полицейски проверки на търговски обекти, функциониращи като автоморги, автокъщи и магазини за авточасти втора употреба, находящи се на територията на община Тетевен, относно наличие на необходимите документи за извършване на дейността и наличие на инкриминирани вещи и части. При извършените проверки не са констатирани нарушения на действащото законодателство.

 

Извършени са 4бр. проверки на търговски обекти на територията на гр. Угърчин, с. Лесидрен и с. Кирчево за разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол и недопускане на малолетни и непълнолетни в тях, след законно определения времеви диапазон. Не бяха установени нарушения.

 

Настъпило е ПТП в местността “Сеновала” общ. Тетевен вследствие на мокра пътна настилка. Три лица са с охлузни рани.

 

Служителите на РДПБЗН са реагирали на 4 сигнала:

  • В 08:30 ч. РСПБЗН – Тетевен гаси около 20 дка суха трева и храсти в труднодостъпна местност в землището на с. Галата, мест. „Деменица”. Участвали са 3 служителя от ДГС – Тетевен.
  • В 10:52 ч. РСПБЗН – Ловеч гаси около 1,5 дка суха трева в землището на с. Хлевене. Спасени са три сгради.
  • В 11:23 ч. РСПБЗН – Ябланица гаси около 2,5 дка суха трева в землището на с. Брестница, мест. „Равнището”. Спасени са три сгради и 40 дка посеви.
  • В 16:18 ч. РСПБЗН – Луковит гаси 160 дка суха трева в местн. „Бяло поле”. Спасени са 3 бр. сгради, 10 дка иглолистна гора и три клетки на мобилни оператори.