БНР Пламен Христов

Медиците от болницата в Ловеч получиха забавените им три заплати. Междувременно, заради липсата на персонал беше затворено още едно отделение в лечебното заведение, с което нефункциониращите вече са пет. Отделението по очни болести е запечатано, тъй като персоналът му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск.

Зам.-директорът на болницата д-р Румяна Нановска посочи, че няма да бъдат сключени договори със Здравната каса за отделенията по кардиология, урология, съдова хирургия и пневмология, които също са затворени – “защото няма персонал и апаратура”.

И днес ловешките медици блокираха за 30 минути движението по една от основните улици в града:

“Ние искаме яснота, искаме лекарства, консумативи. Това, че ще преведат и трите заплати, нищо не значи”.

Същевременно Министерството на здравеопазването съобщи, че са преведени забавените заплати на персонала в ловешката болница “Проф. д-р Параскев Стоянов” и във врачанската – “Христо Ботев”.

Служителите в областната болница в Ловеч получават заплатите си за февруари, март и април, а колегите им във Враца – за март и април тази година.

Съгласно правителственото решение от 23 май средствата за заплатите – общо 2,223 милиона лева, са безлихвена възмездна финансова помощ за разходи за персонал.

 

Забележка: Заглавие на “Ловеч днес”

4 коментара

  1. Проблемът не е ли в частната практика в държавната болница? Кажете къде по света функционира този модел?

  2. Брей, че случайност ! Цяло отделени да излезе в отпуск?

  3. Е, сега как ще взимат 20-30лв за преглед на дете, защото не могат да изчакат 15 мин да им се донесе направление…

  4. Закъсняха с реакцията или може би това се целеше.Да се закрият основни отделения.Защото персонала не издържа.И сега да се отвори пътя на частна болница.И всичко това на фона на безкрайни протести. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ!ИСКАМЕ УСЛОВИЯ ДА РАБОТИМ ТОВА ЗА КОЕТО ГОДИНИ СМЕ УЧИЛИ!Ще видим каква е цената на сделката!Пък идват избори!

Comments are closed.