ekomis2309131На 19.09.2013г. ловешкото сдружение „Екомисия 21 век“ официално отвори вратите на „Екокласна стая на открито“, която се намира непосредствено до офиса на сдружението (до ЦДГ „Мария Сиркова“). Проектът е финансиран от Община Ловеч и има за цел повишаване на екологичната култура на младите хора. Стаята е оборудвана с нестандартни столчета и импровизирана дъска, обособен е екокът, където децата могат да засаждат растения, да следят тяхното развитие, както и да наблюдават метода компостиране.

Наред с това стаята е обградена с цветя, които допринасят за приятната атмосфера и цялостното еко усещане. „Това е иновативна форма на екологично образование, но и прекрасно място за оползотворяване на свободното време на учениците.“ споделиха от екипа на сдружението. На откриването присъстваха представители на Община Ловеч, както и доброволци към Екомисия.

1 коментар

  1. Голям брой от записаните в училище деца с майчин език, различен от българския, и без това по цял ден са по екостаи на открито. Щото в училищните дневници отсъствия не пишат, скитането, кражбите и просията по улиците демек им се води учебна дейност.

Comments are closed.