izbori2013Павлин Иванов

Уважаеми жители на област Ловеч,

12 май е един от важните дни, в които всеки от нас трябва да направи своя избор. Избор, който ще предопредели бъдещето на нашите деца, родители и на нас самите. Всеки от нас се пита – за кого да гласувам, на кого да дам доверието си. За много хора отговорът е – всички са маскари, не се интересувам от политика и няма да гласувам. Това също е избор.

Избор имат и други, които отдавна чакат да настъпи времето на сделките. Те продават гласовете си, дори на целите си фамилии. Разбира се, винаги има и кой да ги купи.

За никого не е тайна, че купуването и продаването на гласове съществува. Стряскащият факт е, че при ниска избирателна активност, всеки купен и продаден глас има огромно значение – колкото по-малко хора гласуват, толкова по-голяма е тежестта на  купените гласове.

Знаете ли, че ако на изборите на 12 май гласуват  само 50% от 6 956 890 имащи право на глас в страната, заветната за много партии цел – държавно финансиране, е толкова близка за изпълнение. Трябват само 34 784 души от цялата страна. Това са само по 1242 души от всяка от 28-те области в страната. Партията, събрала 1% от гласовете на изборите, получава например за 2013 г. 12 лева на глас. Сами може да сметнете, че става дума за стотици хиляди левове.

Да знам, че сте се чудили защо има толкова много партии и каква може да бъде тяхната цел. Убеден съм, че дори не познавате техните кандидати, програми, цели, но пък и тези партии не  горят от желание за публичност. Държавното финансиране е единствената им цел. Парите са си пари!

В България има хора, които продават гласа си срещу пари. Независимо от това, че вършат престъпление, 30, 50 или повече лева е цената на нашето бъдеще. Ако много от българите не гласуват, всеки продаден глас има висока стойност. Ако изберете да отидете за пеперуди или на риба на 12-ти, купувачите ще са спечелили на нищожна цена правото да ги храним 4 години. Това ли искаме? На цената на една семейна вечеря да бъде продадено настоящето и бъдещето ни? Съмнявам се.

Не се притеснявайте, че не разбирате или не се интересувате от политиката. Тя, политиката и без да се интересувате от нея е във вашият дом, във вашият джоб, в колата, по пътищата, в болниците. Не разбирате от това? Тези, които се продават за 30 лева, разбират повече, така ли?

Явно да, защото те гарантирано ще гласуват, а вие?

За да има напредък, са необходими две прости неща:

  1. Да гласувате
  2. Да не забравяте, че не веднъж на четири години, а всеки ден може да упражнявате правата си на граждани

 

Вие решавате  –  да оставим ли купувачите на гласове да определят съдбата ни през следващите 4 години, или да я вземем в ръцете си и със своя глас да дадем шанс на страната ни да върви в избран от нас самите път!

 

Вие сте на ход! Аз, моето семейство и приятели ще гласуваме! Направете го и вие! Гласувайте на 12 май!

1 коментар

  1. Я недей да будалкаш навалицата
    отдавна е разпределена баницата
    Ма не знам какви неща са сътворили
    как и какво са си разделили.
    Баат Минчо предварително беше разбрал
    че народа вече го е избрал.

Comments are closed.