obsbsp2506151

Иво Райнов

Уважаеми колеги,

Госпожо Валентина Янкова,

госпожо Валерия Генова,

госпожо Емилия Ненчева,

госпожо Красимира Бочева,

господин Венцислав Хаджиев,

господин Анатоли Иванов,

господин Страцимир Петков,

господин Цоло Гачев,

господин Пламен Линков,

господин Радомир Найденов,

господин  Венцислав Симеонов,

господин Владимир Кочев,

Вчера  с достойно за съжаление упорство  вие за трети път безуспешно се опитахте да наложите кандидатура на ДПС  в един от бордовете на ловешките общински фирми. Не оспорвам вашето право да пренареждате управителните органи на общинските дружества.

Не бих си позволил да задавам долните въпроси, ако бяхте застанали зад автентично и напълно логично предложение на БСП. Ако има уред, който измерва унизителния слугинаж, вие със сигурност го счупихте, след като за половин година за трети път заставате зад Севдие Кулаалиева.Само защото това е меракът на господин Ертан Хасан.

Вашата политическа дейност през последните четири години премина през поредица от вредни за ловешката гражданска общност реверанси към политическата партия Движение за права и свободи. Тя започна с вашата благословия за включването на господин Хасан в екипа на кмета Казанджиев, отворило широко администрацията за активисти и десятници на движението, премина през сътрудничеството в назначаването на техни представители в различни  апетитни служби и дружества и получи своя венец  със заложничеството на една от най-ярките ви фигури като областен управител, принуден да дели екип с хора, чието скормно достойнствое е единствено факта, че са ДПС активисти.

Разбирам, макар и да съжалявам, кметът Казанджиев, в чийто замрежен от мечти поглед плува четвърти мандат. Той няма друга опция освен да бъде заложник. Защото зависи от ромските гласове, а те вече се контролират от Движението. Не разбирам вас. Не разбирам, защо търкаляте съвестта си в чужди сделки. Защо отдавате гражданската си независимост в чужд предизборен пасианс.  Вашата игра в полза на ДПС не отива, нито на голяма, нито на отговорна партия. Зад вас стоят над 7000 гласа на граждани, които не са подозирали, че ще коленичите унизени пред  изнудвачи, сдобили се едва  с 800! На тях, на тези 7000 дължите гузни отговори. Позволявам си нахално да питам от тяхно име, защото съм сигурен, че мнозинството не подозират недостойната ви колаборация.

1. Защо търкаляте съвестта си в краката на шепа изчерпани управленци с лични политически проекти?

2. Защо жертвате морала за сметка на властта и нейните ненаситни консуматори?

3. Защо се разкайвате пред избирателите за вредното национално  сътрудничество с  партията на Пеевски, когато с охота заставата зад политическите сделки на вашия кмет и техните местни представители?

4. Кога сте искрени, на срещите с хората, където с патос поемате ангажименти към тях или в празната от граждански погледи зала, където предавате интереса на вашите избиратели?

Задавам въпросите към вас, защото вие играете блестящо ролята на политическа патерица за куцото участие на ДПС в местната политическа власт. Не питам неколцината банкетни играчи, които винаги са на страната на софрата. Те нямат партия и съвест. За разлика от вас!

Не държа да отговаряте на мен. Извинете  се на  вашите избиратели, които сигурен съм се срамуват, че слугувате на ДПС.