pmg2111144Отборът на ПМГ-Ловеч спечели първо място на 12-та Национална викторина на английски език „Образование на Бъдещето“, организирана от Фондация „Дарби“, съобщи за „Ловеч днес“ ръководителя на отбора Ирина Цанова.

Регионалният кръг се проведе на 18 ноември в гр. Плевен. В отбора ни участваха Никола Петров и Теодор Калеев от 11 В и Симона Димитрова и Христо Христов от 12 В клас с ръководител г-жа Ирина Цанова. Съревноваваха се с отбори от Плевен, Севлиево и Свищов. В състава на журито присъстваха представител на Ланкширския университет в Англия и Американския университет в Благоевград.

Нивото на владеене английски език на нашите участници бе високо оценено. Викторината се проведе в три кръга – само на английски език. Първият кръг включваше езикова задача, за втория участниците трябваше да изнесат презентация пред публиката за образователната система на някоя от водещите държави в света, а третият включваше въпроси, свързани с различни професии и кариерна ориентация.

Първото място в Плевен нарежда отбора на ПМГ сред шестте най-добри в страната и ни дава правото да участваме в националния кръг през март 2015 г. в София, където голямата награда за отбора е двуседмичен курс по английски език в Англия.

8 коментара

  1. Пожелавам букет от успехи-и на учителката и на възпитаниците!

  2. Браво деца!

  3. На вн-то на г-жа Корнелиа Маринова!

    Г-жо Маринова, тъй като зная, че редовно четете тук, се обръщам към Вас публично. Днес прочетох това:

    “Отпада приемът след IV клас в математическите гимназии.
    В проектозакона е записано, че се приемат ученици в профилираните, професионалните гимназии, средните и обединените училища след VII клас; в спортните училища – след VII клас, в спортните – след IV, V, VI и VII клас; в училищата по изкуствата – в I клас, след IV и VII клас; в училищата по културата – в I клас и след VII клас.
    Математическите гимназии не са споменати в този контекст. В проекта обаче пише, че се осъществява прием след VI клас “в неспециализираните средни училища, които не осъществяват обучение в началния етап на основната степен”. Така, ако математическите училища искат да приемат ученици след IV клас, ще трябва да се преобразуват в “неспециализирани”.”

    В този законопроект открих и Вашето име като вносител, което, честно казано, не ме изненада. Отново депутати от ГЕРБ, както и през 2012 година, се опитвате да премахнете едно от малкото хубави неща, останали в образованието ни – паралелките след 4-ти клас в математическите гимназии. Зная, че отсраняването на подобна конкуренция в приема на ученици за Вас като дългогодишен директор в ОУ “Васил Левски” е отдавнашна мечта. Но също така зная, че по-доброто образование и развитие на децата ни е много по-важно от личните Ви борби и амбиции. Затова ви призовавам, проявете капчица разум, преглътнете Вашите частни интереси за сметка на общите и променете текста така, че паралелките в математическите гимназии да се запазят.
    Ако имате намерение да дискутираме по въпроса, то, сигурен съм, знаете как да ме откриете.

    Поздрави!

  4. Браво, Никола! Браво, Теди! Гордея се с вас! Поздравления и за другите ученици!

  5. Браво! И пожелания за успех и на национално ниво!

  6. Не се и съмнявам, че сте им скрили шапката!!! Поздравления за треньора на отбора 🙂

Comments are closed.