Без лед и сняг при сравнително меко време до 12 градуса ще отбележим на 6 януари, събота, Богоявление в Ловеч, сочат прогнозите. Това предполага, че повече граждани и гости на града ще проявят интерес към събитието. В него ще вземе участие и ръководството на Община Ловеч с кмета Корнелия Маринова.

По традиция празникът ще започне  в 9.00 ч. със Златоустова Света Литургия в катедралния храм “Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града. Службата ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил.

В 11.00 ч. пред катедралния храм “Св. св. Кирил и Методий” ще се състои Велик водосвет и освещаване на воинските знамена. В почетния строй ще застанат военнослужещи от ВФ 24430-Троян, ВФ 24480-Ловеч и представители на НД “Традиция” – регионални клонове Априлци-Троян и Ловеч.

Оттам колоната, начело с военнослужещите и присъстващите граждани, ще се отправи към пешеходния мост на пл. “Екзарх Йосиф Първи”. Там в 11.40 ч. ще се проведе ритуалът по хвърляне на богоявленския кръст в река Осъм и ще се види кой е щастливецът, който ще го извади.