Днес се навършиха 141 години от смъртта на героя Сава Младенов, а на лобното му място /м. Козница/, където е издигнат паметник, се проведе възпоменателен митинг. В него взеха участие ученици от гимназията носеща името му, а г-жа Камелия Кънчева – началник на отдел „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“, прочете слово съдържащо факти от живота и делото на славния тетевенец. Събитието беше уважено още от: г-н Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен, г-жа Дияна Лалева – главен експерт „Образование“, инж. Зоя Петрова – директор на ПГГСД “Сава Младенов”, учители, ученици, гости и жители на града.

Бяха поднесени венци и цветя, в знак на почит, след което програмата продължи с пресъздаването на последните часове на войводата. Живата картина върна присъстващите назад във времето, отново на това свята място, където преди 141 год. помръква звездата на Сава Младенов, помръква, но засиява над тетевенския небосклон със собствена светлина.

Един от най-калените борци-революционери от Тетевен е Сава Младенов. Той е от ония борци на предосвободителната епоха, чието име се преплита с най-важните етапи и епизоди от подготовката и организацията на българските въстания. Сред най-доверените хора на Левски в неговите агитации, като го придружава в първата и по-късните му обиколки из България за образуването на Тайния революционен вътрешен комитет. Бива натоварен с изпълнението на рисковани задачи в Северна и Южна България и не на последно място четник в Ботевата чета.