darva108131Четирима мъже са осъдени за извършени престъпления, свързани с незаконно транспортиране и добив на дървесина. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Иван К. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим и глоба в размер на 5 хиляди лева в полза на държавата. Той е признат за виновен за това, че в троянското село Дълбок дол като длъжностно лице – управител на “Троянски Балкан” ООД е съставил и преправил съдържанието на множество официални документи – общо 27 броя превозни билети за транспортирана дървесина, в които удостоверил неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани пред контролните органи.

Той е признат за виновен и за това, че в дърводелски цех на дружеството е съхранил незаконно добит дървен материал. Както и за това, че с цел имотна облага придобил дървесина, за която е знаел, че е открадната от поземлен имот, собственост на Община Троян.

Христо Б., Милан К. и Пламен К. са осъдени условно на една година лишаване от свобода и глоба по хиляда лева за всеки в полза на държавата. Тримата са признати за виновни за това, че в с. Дълбок дол от поземлен имот на Държавно горско стопанство – Троян, без редовно писмено позволително, отсекли дървесина, както и за това, че отнели такава от поземлен имот, общинска собственост.

Присъдата подлежи на обжалване.

1 коментар

  1. Малииииии…. Голям напредък! Явно не са си платили рекета отделно не са страдащи и от комуНистическо полудяване и за това са ги заловили.

Comments are closed.