Хип-хоп групата Ice Cream вдигна на крака публиката на финала на тържеството на Основно училище “Христо Никифоров” в Ловеч, което в петък отпразнува 85-годишен юбилей. Триото Малин Миланов – Монти,  Даниел Димитров – Ice и Мартина Иванова изпълниха поредица песни, сред които и най-популярните като „Аз крещя“  и „Завинаги заедно”.
Завинаги заедно се почувстваха и стотиците днешни и бивши възпитаници, преподаватели и родители, дошли на празника.
Той започна с тържествено шествие и продължи в салона на театъра. Програмата включваше още мажоретен състав, Младежки танцов състав при ОДК –Ловеч, формация „Роксмайл” и Илина Рогашка.
Както е известно, училището носи името на Христо Никифоров, дарител, роден през 1855 г. в Ловеч в богат възрожденски търговски род
Училището бе лично поздравено от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи плакет, изработен от Общината по повод годината на Левски, както и букет на директора Милка Аладжова. „Първата сграда е издигната върху терен,  който е дарение от наш съгражданин и не случайно днес този човек е патрон на училището. През следващите години училището расте заедно с квартала, като събира децата от близките квартали. Утвърждава се необходима и високо професионална учебна институция, на която днес може да се завижда“, се казва в поздравителния адрес на кмета.
Новоучреден почетен знак за първи път се връчи на директора Милка Аладжова от Еленко Начев, началник на РУО – Ловеч. Награждаването е за успехите в образователната и възпитателната дейност и по повод юбилея. Гост на тържеството бе и ловчанският владика Гавриил, както и директори от други училища в града.