concertlevski1902161Едно от най-големите училища в Ловеч – ОУ „Васил Левски“, отбеляза днес с тържество своя патронен празник. Това се случва винаги на 19 февруари, като възпитаниците отдават и почит на делото на Апостола на свободата.

Деца и учители се събраха в залата на Драматичен театър Ловеч за голяма празнична програма. Сред гостите беше и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която е бивш директор на училището.

„Искам да поправя една несправедливост през годините към училището и го удостоя с Почетен знак на Община Ловеч“, съобщи кметът на Община Ловеч.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мотивите са за изключителен принос в образованието, възпитанието, извънкласната и спортно-туристическата дейност, както и заради успешната работа по европейските проекти. Почетният знак е във връзка и със 155-годишнината от създаването на ОУ „Васил Левски“ Ловеч.

Заедно с отличието на директора Илица Петрова бе връчена поздравителен адрес и подарък – картината „Златна есен“ на художника Найден Найденов.

„Не случайно училище „Васил Левски” е най-голямото основно училище в Ловешка област, то е второ по големина след Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I”. Оттук тръгват най-голям брой ученици към Езикова и Математическа гимназия. То е училище с традиции в редица области на образованието. Интересите на децата тук са изведени на преден план, учениците ги развиват в желаната от тях посока“, изтъкна в словото си Корнелия Маринова.

Гости на тържеството бяха още областният управител на Област Ловеч Ирина Митева, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев, педагози и възпитаници на училището.