ezikova505161Борислава Кабадийска, 8.а клас ГЧЕ” ЕКЗАРХ ЙОСИФ I”

По повод 176-годишнината  от рождението на Екз арх Йосиф I ученици от едноименната гимназия в Ловеч поднесоха венец на паметника на бележития българин в центъра на града.

По традиция в събитието се включиха осмокласниците. Възпитаниците на г-жа Татяна Морова и г-жа Петя Найденова организираха тържественото поднасяне. Инициативата беше уважена от заместник-кмета на община Ловеч,г-н Венцислав Христов, който поздрави момчетата и момичетата за тяхната активност. След поднасянето на цветята представителната група присъства и на откриването на изложбата в Катедрален храм „Св.Св Кирил и Методий“, посветена на 200 години от рождението на първия български екзарх – Антим I .

Увлекателният разказ на Директорката на Държавния архив – Ловеч ,Павлина Петрова, представи живота на духовния водач на българите по времето на подготовката и осъществяването на българската национална революция. След края на беседата всеки се запозна с интересни снимки и документи, свързани с дейността на бележития българин.

На събитието присъстваха Директорът на гимназията, г-н Радослав Хитов и г-жа Людмила Брънекова – преподавател по история.