Организаторите на Годишната среща на местните власти (курорт“Албена”, 1 до 3 октомври), които са партньори на Националното сдружение на Общините в република България (НСОРБ), благодариха на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова за съдействието, което е оказала с модерацията на една от сесиите в четвъртото издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините”. Кметът на Ловеч участва в два от панелите – беше модератор на панела „По-добри условия на живот в интелигентните населени места“ и участник в дискусията по панел „Общинското образование и социалните услуги – актуални задачи през 2019 г.“

В благодарността пише: „Личното Ви участие и ценна експертиза винаги са сред факторите за позитивните отзиви от страна на участниците в събитието.“

По време на срещата кметът Корнелия Маринова получи наградата, която трябва да връчи в Ловеч на доброволците на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Наградата „Активни граждани“ в категорията големи общини се връчва са техните постижения.

При връчването кметът отбеляза, че днес да си гражданин означава да си активен участник в обществения живот, да имаш цел и идеи, означава да си млад по дух. Корнелия Маринова благодари на НСОРБ за това, че е забелязало дейността на ловешките доброволци, като допълни, че успехите идват и с правилните партньори, а инвестициите в младите хора са инвестиции в бъдещето.

По традиция събитието се съпътстваше от специализираното изложение „Общинско ЕКСПО“. То ежегодно предоставя отлична възможност на изложителите да покажат по индивидуален начин свои стоки, проекти или услуги и да установят директни и непосредствени контакти с общинските лидери. Участваха над 40 фирми и общини, включително Община Ловеч. Нейният щанд разкрива основните туристически забележителности на града и региона, като Покрият мост, Деветашката пещера, Старо Стефаново и други. На посетителите бяха предложени разнообразна и любопитна информация, флаери на български и английски език, малки подаръци, както и почерпка с червено вино.

Веднага след откриването се състоя и традиционният коктейл на изложителите. Като част от програмата Община Ловеч поздрави участниците с изпълнение на танцов състав от Народно читалище „Бяла Анаста 2016“. Програмата завърши с концерт на рок група Б.Т.Р.

Снимки: НСОРБ