litex1508141PFC Litex

Литекс се разигра и победи безпроблемно Черно море 3-0 в Ловеч. Класиката в оранжево дойде след две попадения на Уилмар Джордан и едно на юношата на клуба Пламен Гълъбов.Ловчанлии изпуснаха и други ситуации, но и вратарят на гостите Китанов на моменти демонстрира класа и спаси своите от разгром.

Наставникът Красимир Балъков направи една промяна в ариергарда си, където се завърна Джаксън Менди. Заради контузии срещата пропуснаха Васил Божиков и Сашо Цветков, както и младокът Кирил Десподов, който се възстановява от травма.

Още във 2-та минута Армандо Ваюши бе близо до гол. Той отлично изпълни пряксвободен удар, но топката мина на сантиметри от лявата греда.Последваха опити за далечен обстрел на вратата от Малинов и Колев, но безуспешно.В 30-та минута бранителят Менди напусна терена принудително заради травма, а на негово място се появи юношеският национал Пламен Гълъбов.

В 33-та минута ловчанлии откриха резултата с попадение на Уилмар Джордан. Колумбиецът получи хитър пас от Малинов в наказателното поле и хладнокръвно прехвърли Китанов за 1-0. Минута след това таранът бе на път да покачи, но стражът успя да го блокира. В 39-та минута Малинов напредна през центъра и отправи силен шут от 25 метра, но Китанов атрактивно изби.

Литекс продължи да търси нов гол и след почивката. Опасен удар на Никола Колев профуча покрай левия страничен стълб, отделно две мелета за малко не завършиха с радост за момчетата на Балъков. В 65-та минута оранжевите изпуснаха чиста ситуация.Бумал напредна и изведе сам срещу вратата Малинов. Младокът обаче се опита да финтира Китанов и стражът с крак му изби топката.

В 80-та минута Литекс поведе с 2-0.Бумал открадна топката в средата, тя достигна до колумбиеца и той с диагонален удар под плонжа на  Китанов покачи.Малко по-късно „моряците“ останаха с човек по-малко на терена. Заради втори жълт картон играта напусна Слави Сталев. Последва и шут на резервата Златинов, но стражът на варненци спаси.

В 84-та минута авансът на ловчанлии стана класически. След центриране от корнер на Златинов, младокът Пламен Гълъбов се извиси над всички и с глава вкара първото си попадение в „А“ група за 3-0. До края Литекс продължи да натиска, но не успя да завърши с удари 2 опасни атаки.

 

Литекс- Черно море 3-0

 1-0 Джордан(33)

2-0 Джордан(80)

3-0 Гълъбов(84)

5-ти кръг на А ПФГ, Градски стадион,1000 зрители, Гл.съдия:Стефан Апостолов

Ж.к:За Литекс: Джордан, За Черно море:Котев, Александров,Сталев

Литекс: Баривиера, Стр.Попов, Менди(30-Гълъбов), Ил.Миланов, Недялков, Бумал, Кр.Малинов, Н.Колев(77-Златинов), Ваюши(62-Ангелов), Джордан, Асприля

Черно море: Китанов, Котев, Александров, Станчев, Сталев, Венков, Стенио(60-Георгиев), Паланков, Райков(71-Атанасов), Божилов, Коконов(60-Петков)

6 коментара

  1. Сещам се за контрапротестите и подписките в подкрепа на правителството на гной…тройната коалиция. За съжаление тази декларация и автора и Стоян- говори лошо за нашата здравна система. Уж имаме такава добра психиатрична клиника, а изперкали като наш Стоян ходят по улиците, пишат декларации, вярват си, че и се взимат на сериозно. Мъка, мъка, колко мъка има по света!

  2. Победата не трябва да ни заблуждава, играта не върви, може би видяхме най-слабия Литекс през този век.Балъков разби един изграден отбор, а новото което налага още не дава резултати.Изгони Момчил Цветанов и Пламен Николов, на път е да стори същото и с Цветков. Трябва да се налагат млади, но постепенно, а не както стана с цената на изгубен сезон. При сегашното състояние на отборите съмнително е и попадането в първата шестица. Мачът с Левски ще има изключително значение за бъдещето.

  3. Пълна подкрепа от феновете на Литекс получи треньорът на тима Красимир Балъков. В последните дни се появиха информации в някои медии, че привържениците на тима ще бойкотират легендата от САЩ’94. Това обаче не отговаря на истината и феновете в специална декларация до медиите изразиха своята позиция.
    Пълният текст на декларацията:
    “Ние, привържениците на футболен клуб Литекс Ловеч, искаме гласно да заявим, че публикуваната в някои български медии “новина” за евентуален бойкот срещу треньора Красимир Балъков, НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА.
    Ние винаги сме подкрепяли своя отбор и всеки който работи за неговото благо, защото времето за нас не се измерва в победи и загуби. Ние не живеем в миналото и не се бием в гърдите с отминали успехи.
    Ние искаме да виждаме днес как нашият Литекс се бори до край и никога не се предава. Сигурни сме, че Красимир Балъков добре осъзнава това и не се съмняваме в желанието му за победа и успехи! Няма да ви предадем!”.
    …………………………………………………………………………..
    Кой, според вас, е авторът на “декларацията”? И защо трибуната зад вратата откъм “Велур” снощи остана празна?
    Стояне, как мислиш, дали някой ще ти се върже?

    1. Балъка е слаб тренер а Стоенчо е въздух под на лягане и на ставане

    2. А ти си идиот!!! Червен боклук!!!

    3. анонимна грешко на кондома – червена е на майка ти торбата където баща ти те е изплюл вместо на чергата

Comments are closed.