dancho2806121Данчо Заверджиев

На официалният интернет сайт на Общински съвет Ловеч в раздел „Новини от общинския съвет четем:
„20-07-2013 – Общинският съвет няма да обсъжда именуване на площад в Ловеч на името на поп Кръстю …. На заседанието си съветниците от комисията със 7 гласа „за”, без против и въздържали се не приеха материала поради липса на информация относно наличие на площад пред Художествената галерия в Ловеч, както и на необходимост от такъв. Така точка за именуване на площад в Ловеч на името на поп Кръстю в проекто-дневния ред на свиканото за 25 юли заседание на общинския съвет няма. „
и
„23-07-2013 – Именуването на площада пред Художествената галерия влиза като точка в проекто-дневния ред на сесията на 25 юли … Това стана с разпореждане на председателя Тихол Тихолов на 19 юли, крайният срок според Правилника за организацията и дейността на общинския съвет за обявяване на проекто-дневния ред е 22 юли…”

Скандалното в случая е, че след като има разпореждане на председателя Тихол Тихолов направено на 19 юли , на следващият ден 20-ти юли е публикувана „новината”, че точката НЕ е включена в проекто-дневния ред и няма да се гледа на заседанието.
Днес на 23-ти е публикувана новината за разпореждането от 19-ти за включване на точката в дневния ред и се създава впечатление, че или се прави опит да се дискредитира председателя на ОбС или че председателя е не компетентен – първо обявява едно след това обявява друго.

От така изложените факти стигам до извода, че това е неуспешен опит да се дискредитира председателя на ОбС, защото след като има разпореждане от 19-ти юли следва новината на 20-ти да е , че точката влиза в проекто-дневния ред, а не че не няма да се гледа на заседанието.

Въпроса е : Кой има интерес и кой прави подобни дребни новинарски номерца с които да се дискредитира работата на председателя на Общински съвет Ловеч?