predotvratenajpkatastrofa101152Павлин Иванов

Днес към 14.20 часа съобразителни машинисти от влака Левски- Ловеч предотвратиха тежка катастрофа на неохраняем прелез близо до Летница, за което искам да ги поздравя!

Този следобед станахме свидетели на пътният инцидент, който за малко се размина от това да прерасне в жестока катастрофа.

Опасният и заледен участък участък, непосредствено преди прелеза в посока Летница, вероятно е станал причина водачът на Фолксваген Пасат“ с плевенска регистрация да изпусне завоя и да катастрофира точно върху железопътната линия. Минута след като колата е претърпяла инцидент, бяхме първата кола, която се оказа на мястото.

Шокиращата гледка от приближаващият се пътнически влак към безпомощно неподвижният автомобил на релсите ни изправи косите в иначе слънчевият, но студен първи ден от новата година.

predotvratenajpkatastrofa1011511Шофьорът махаше на линията притеснено ръце в опит да спре влаковата композиция, докато спряхме и се опитвахме да помогнем. За щастие, съобразителните машинисти бяха видели стоящата на релсите кола и успяха да спрат на метри от автомобила.

Заедно с машинистите и пътниците от влака успяхме за броени минути да издърпаме автомобила на безопасно място и да освободим релсите.

Случайно преминаваща линейка спря за да помогне, но за радост нямаше пострадали хора в инцидента. Единствените поражения са по ходовата част на плевенският „Фолксваген“.

 

 

Искам да благодаря на хората от пътническият влак и специално на машинистите, които не се сетих да попитам дори как се казват, но благодарение техния опит и съобразителност, успяха да предотвратят тежък инцидент в първия ден на новата година!

Още в първият работен ден, от името на „Ловеч днес“ ще изпратя писмо до администрацията на Български държавни железници, защото професионалисти като тези хора, трябва да бъдат поощрявани и пазени!

4 коментара

  1. Браво на машинистите.
    Браво и на притеклите се на помощ хора.

  2. Добро начало!

  3. Истински професионалисти! Дълбоко искрено уважение към тези хора!

Comments are closed.