webinar2409131Албена Йончева

Он-лайн конференция за библиотеките в област Ловеч  се проведе на 20 септември 2013 г. в  Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” на тема  „Националната селска мрежа в България 2013-2015”.

Новата форма за бърза комуникация, наречена уебинар (webinar), даде възможност на регионалния координатор на НСМ за област Ловеч Велислава Вътова и с активното участие на звеното за управление на НСМ в София да представи пред колегите от читалищните библиотеки на селата Български извор, Шипково, Торос, Брестница, Слатина и Славяни, както и на Регионалната библиотека, проекта „Организационни дейности, свързани с администриране и управление на
Националната селска мрежа”.

webinar2409132С участниците бяха коментирани теми, свързани с функционирането на Тематичните работни групи към НСМ, с дефиницията на селски район в Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., както и какви са възможностите за читалищата да подават проектни предложения към настоящия момент и по отношение на следващия програмен период. Дискутирана беше и темата за допълнителните възможности, които дава групата от мерки по LEADER в рамките на ПРСР за общините, които са създали Местни инициативни групи и са защитили свои стратегии със собствен бюджет.

Технологично срещата се случи благодарение на интернет-платформата Comarch EDI и организационното и техническо съдействие на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.