Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу ученик за държане и разпространение на марихуана.

Обвинението срещу Й. П. е за това, че в периода  от януари 2018г. до 01.06.2018 г. в обитаван от него апартамент, в гр. Троян,  като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително  по ЗКНВП, придобил по неустановен начин с цел разпространение и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана/, с общо нетно тегло 4.597 гр., на обща стойност 27.58 лв,  и разпространил в гр. Троян, на моста срещу завод „Елпром”, на паркинга до денонощен магазин „Сираков”

както и в дома си високорисково наркотично вещество „коноп” /марихуана/, като го продал и предоставил безвъзмездно под формата на цигари на лицата Д. Ш., С. Н., Р. Х. и И. П. – престъпление по чл.354а вр.  чл.26 вр. чл.63 от НК.

Обвиняемият е ученик в 11-ти клас. През 2017 г. започнал да употребява марихуана – пушел я на цигари. С времето започнал да продава в малки количества на свои приятели, а след това и на непознати лица, а марихуаната съхранявал в апартамента, в който живеел.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

1 коментар

  1. ^^Високорисково наркотично вещество – коноп/марихуана^^ 🙂

Comments are closed.